De foarte multe ori din ingrediente simple si un procedeu rapid de preparare ies niste deserturi irezistibil de bune. Ciocolata prin definitie e un desert grozav, si cu cat are un procent mai mare de cacao e cu atat mai sanatoasa. Normal ca si un brownie cu multa ciocolata nu poate decat sa fie la fel de bun, asa cum este cel de azi. Cu o textura umeda si densa, pur si simplu nu te poti satura cu o singura bucata din aceste brownies cu lapte condensat.
Ingrediente
400 gr lapte condensat
300 gr ciocolata neagra
100 gr zahar brun
100 gr unt
100 ml smantana
3 oua mari
150 gr faina
1 praf de sare
50 ml crema de whiskey
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 16
Laptele condensat se pune pe foc mic impreuna cu ciocolata rupta bucatele si untul. Cand amestecul e omogen oprim focul si dam deoparte la racorit.
Separat se amesteca faina cu praful de sare. Peste crema de ciocolata punem zaharul si smantana, amestecam bine apoi adaugam ouale cate unul pe rand si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Nu trebuie sa folosim mixerul pentru a nu incorpora prea mult aer in compozitie. Adaugam faina si o incorporam incet iar la final punem si crema de whiskey ( Bailey’s am folosit eu ).
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava mica (20/20 cm dimensiune). Turnam compozitia in tava nivelam si dam prajitura la cuptor pentru jumatate de ora. O lasam la racit in tava apoi putem sa o portionam dupa preferinta.
Simplu si mai mult decat delicios! Enjoy!
Bucate Apetisante says
Este exact pe gustul meu! Imi salvez reteta iar maine daca am timp, vreau sa o fac.
Buburuza Bubu says
La Brownies nu spun NU
Alina Vicu says
Tare bine mai arata! <3 Vreau si eu o bucata mai mare asa.
stefy says
imi placeeee!!!
Timea says
Arata minunat s sigur e super buna. Tot nu stiu unde pot gasi in magazine lapte codensat :)))
Paula Gafitescu says
Timea, eu il iau de pe net de la http://www.delatte.ro, in magazine n-am prea gasit nici eu
rux says
buna, poti gasi lapte condensat de la orice magazin arabesc, e unul chiar langa carrefour grozavesti, langa xeroxuri, ii zice “la arabu'”. de asemenea la auchenul din militari, daca mergi azi, o sa prinzi reducere:P asta daca esti din bucuresti.
rux says
aveti idee unde pot gasi marhmallows mici?
Paula Gafitescu says
Rux, nu stiu…in schimb poti incerca la hypermarket-uri
Elena says
Perfect brownies… indeed. Va multumesc si pentru aceasta reteta!
Paula Gafitescu says
Elena, iti multumesc si eu ca ma urmaresti si ca incerci retelel mele. Te pup!
madalina sofia says
arata grozav !!!!
de la oua folosim doar galbenusurile ? parca stiu ca ouale se separa de albus ?
Paula says
Buna Madalina. Se folosesc ouale intregi. Nu este nevoie de separare pentru ca este un brownie care nu trebuie sa fie pufos si aerat, decat daca vrei tu asta in mod special. Eu am adaugat ouale pur si simplu in compozitie si am amestecat bine. Daca vrei poti sa incorporezi albusurile batute spuma si vei obtine un brownie mai pufos. O seara frumoasa!
Monica Boldea says
Buna
Cu cele 100g unt?
Ungem forma de copt?
Paula Gafitescu says
Buna, le topim impreuna cu ciocolata.
Naty says
Delicioasa, am făcut-o astăzi, a dispărut fără urma, astăzi
)))
Anamaria Bodnariuc says
Folosim smantana lichida?
Paula Gafitescu says
Smantana lichida, preferabil mai grasa de separator.