Imi plac ruladele. Se fac destul de usor, se pot face fel si fel de umpluturi si mereu sunt de efect pe masa. Desi nu fac prea des rulade (si nu stiu de ce) cand mi se face dor nu stau prea mult pe ganduri. Iar pentru rulada cu capsune si frisca de azi am avut si sursa de inspiratie pentru ca am gasit-o printre delicatesele pregatite de Iulian si Cornelia pe blogul lor, care are si un nume sugestiv: Delicatesa. Aceasta este reteta pe care am pregatit-o ( cu putina intarziere ) in cadrul Provocarii secrete gazduite in luna aprilie de catre Monica. Este delicioasa si ma bucur ca am reusit sa o prepar.
Blat
4 oua
90 gr zahar
100 gr faina
1 lingurita zahar vanilat
1 lingura ulei
1 varf cutit praf de copt
Crema
400 gr capsune
2 linguri zahar
1 plic gelatina
Decor
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar vanilat
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 15 min. Nr portii: 12
Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu lingura de ulei. Separat amestecam faina cu praful de copt.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat, cate o lingura pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare.
Peste albusuri adaugam galbenusurile si amestecam usor. Adaugam si faina si amestecam cu miscari de jos in sus pentru a nu scoate aerul din albusuri.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Punem compozitia in tava, nivelam si dam prajitura la cuptor pentru 14-15 minute pana cand este rumenita usor la suprafata.
Scoatem blatul si-l rasturnam pe un prosop curat, apoi cu ajutorul prosopului il rulam cat mai strans posibil insa cu grija sa nu se rupa. Lasam blatul la racit si trecem la crema.
Crema am simplificat-o eu putin, nu am facut-o chiar ca si in reteta originala.
Spalam capsunele apoi le punem pe foc impreuna cu zaharul. Cand s-au inmuiat bine oprim focul si le facem piure cu ajutorul blenderului sau furculitei. Gelatina o punem la hidratat in 4 linguri de apa rece apoi o turnam peste piureul cald de capsune si amestecam bine. Dam crema la rece pana cand se intareste suficient ca sa putem umple rulada.
Desfacem usor rulada si intindem crema de capsune uniform lasand 2-3 cm neacoperiti pe laterale. Rulam din nou cu grija si o transferam pe un platou.
Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu o lingurita de zahar vanilat pana cand devine pufoasa apoi decoram rulada dupa preferinta. Dam rulada la rece pentru o ora apoi putem sa o feliem si servim cu pofta.
Enjoy!
Rocsy Ciobanu says
Ce faina ti-a iesit rulad. Imi place mult! :*
Diaconta says
Ce deliciu!
Andreea Denisa says
Foarte frumos a iesit! Sincer eu nu am facut rulada niciodata 😀
daniela64 says
Sei bravissima , questo rotolo è delizioso, bellissime le foto. Un abbraccio Daniela.
Liana10 says
Perfecta rulada!!
Oana D. says
Ahh! Imi ploua-n gura cu asa bunatate de rulada!