Inghetata este printre cele mai iubite deserturi de vara. Este dulce, racoroasa, aromata si se face chiar destul de usor. Cel mai mult dureaza asteptarea, insa la final bucuria gustului e si mai mare.
Combinatia cirese, ciocolata alba si vanilie este una delicioasa, ca sa nu mai vorbim si de culoare. E o delectare sa ai un asemenea desert racoros si fructat la masa. Enjoy!
Ingrediente
200 ml lapte
3 galbenusuri
4 linguri zahar
1 pastaie de vanilie
300 gr cirese
300 ml smantana dulce
100 gr ciocolata alba
Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul. Despicam pastaia de vanilie si luam semintele. Punem semintele in lapte impreuna cu pastaia de vanilie. Batem usor galbenusurile cu un praf de sare si adaugam peste ele 2-3 linguri de lapte fierbinte. Turnam apoi galbensurile in vasul de pe foc. Lasam compozitia la foc mic timp de aproximativ 10 minute pana cand incepe sa se ingroase. Punem apoi vasul deoparte la racit.
Ciresele le spalam bine si apoi le scoatem samburii. Le maruntim cu ajutorul blenderului. Smantana o mixam usor, 2-3 minute, pana cand devine usor aerata. Ciocolata alba o taiem marunt sau o dam pe razatoare.
Cand crema de lapte si oua e rece putem sa adaugam ciresele, smantana si ciocolata alba si sa omogenizam. Turnam compozitia intr-un vas termorezistent si lasam inghetata la congelator timp de 5-6 ore. Din jumatate in jumatate de ora mai scoatem vasul de la congelator sa spargem acele de gheata. Repetam procedeul de 4 ori. Cand inghetata este racita complet putem sa o servim cu pofta.
M. Angi S. says
Mmm.. imi imaginez cit de gustoasa si racoritoare trebuie sa fie!! Super!!!