Tarte cu caramel si frisca imi doream de mult timp sa fac. Le-am tot amanat in defavoarea altor deserturi dar pana la urma am reusit sa le fac zilele trecute. Au iesit delicioase, altfel nici nu se putea, mai ales ca am folosit acea minunata crema numita dulce de leche (din nou). Se pare ca am facut o obsesie pentru dulce de leche, insa fiind atat de buna nici nu incerc sa ma impotrivesc. Caramelul si frisca sunt grozave impreuna, iar aceste tarte sunt o dovada clara a acestui fapt.
Crusta
150 gr faina
100 gr faina de migdale
100 gr unt
1 ou
1 praf de sare
1 lingura zahar pudra
2 linguri apa rece
Crema caramel
300 gr dulce de leche
400 ml lapte
3 oua mari
3 linguri amidon
1 lingurita extract de vanilie
Decor
400 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra
migdale caramelizate
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 20 min. Nr portii: 8
Timea says
Cat sunt de frumusele <3!
Carol says
Minunate!