Imi place painea de casa si mirosul ei grozav in momentul in care o scoti din cuptor. Iar cand am timp si rabdare ma pun la treaba si fac o paine de care sa se bucure toata familia. De cele mai multe ori caut retete simple si care nu solicita efort. Soda bread – painea cu bicarbonat este solutia ideala pentru mine. Se face mai mult decat rapid si nu necesita framantare iar in final rezulta o painica cu crusta crocanta, miezul pufos si aromat. Merita incercata macar o data.
Ingrediente
600 gr faina 650
400 ml iaurt simplu
1 lingurita rasa sare
1 + 1/2 lingurita bicarbonat
Timp de preparare: 15 min. Timp de coacere: 45 min.
Preincalzim cuptorul la 220 de grade si ungem cu ulei apoi tapetam cu faina o tava rotunda de tort, cu diametrul de 21-24 cm.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si bicarbonatul apoi adaugam iaurtul treptat. Pe masura ce adaugam iaurtul amestecam pentru a omogeniza ingredientele. Cand obtinem un aluat omogen si nelipicios ne oprim si nu mai adaugam iaurt, sau daca aluatul este prea moale atunci mai adaugam faina.
Transferam aluatul pe masa de lucru si-i dam o forma rotunda. Punem aluatul in tava si-l crestam cu un cutit ascutit in forma de cruce. Acoperim tava cu un capac ( sau cu o tava mai mare) si dam la cuptor.
Dupa 30 de minute scoatem capacul si mai lasam painea inca 15 minute. Transferam painea pe un gratar la racit. Cel mai bine se feliaza cand este racita complet. Este o paine delicioasa si are o aroma aparte.
Pofta buna!
Ce bine arata! Ca de obicei

Nu am incercat pana acum decat varianta traditionala de facut paine dar cred ca merita sa incerc si varianta asta
Maine mi-am propus s-o execut si eu, ca tare m-ai ademenit cu ea!
Buna tare si painica ta Paula !!!! Bravo.
M-ai facut curioasa! Trebuie sa incerc!
De cand am vazut painea asta la tine nu am avut pace
Asa ca acum am notat reteta si fug in bucatarie sa o fac 😉
No, uite ca am preparat-o si eu:
http://merisor67.blogspot.ro/2014/09/paine-cu-bicarbonat.html
Nu a iesit asa frumoasa ca a ta, dar e buna rau!
Este foarte buna , am facut-o si eu de multe ori. Usor si rapid de facut, pufoasa la interior , crocanta la suprafata.Minunata! Pozele tale mi-au facut pofta de paine calda…
Paula, astazi iti trimit cu drag, o imbratisare virtuala!!
http://stefyharnicutza.blogspot.ro/2014/09/paine-de-casa-cu-bicarbonat-fara-drojdie.html
Fetelor ma bucur mult ca v-a placut painica mea. Pupici!