1/2 lingurita bicarbonat
Glazura
80 gr ciocolata neagra de post
1 lingura ulei
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 16
Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul si putina sare. Punem o lingura de faina separat.
Fructele uscate le maruntim usor.
ananele le pisam bine cu o furculita pana obtinem o pasta. Adaugam dulceata de fructe, uleiul, apa minerala si zaharul apoi amestecam bine.
Peste ingredientele lichide punem mixul de faina si amestecam usor. Impartim compozitia in doua. Intr-o parte punem cacaoa iar in cealalta jumatate vom adauga lingura de faina pusa deoparte.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava mica de 20/20cm.
Turnam compozitia cu cacao in tava si nivelam. Deasupra punem fructele uscate si apasam usor. Peste fructele uscate punem compozitia fara cacao si nivelam din nou.
Dam prajitura la cuptor si o coacem pentru 30-35 de minute. Eu am lasat-o doar 30 si a avut o textura super. Este bine sa facem testul cu scobitoarea dupa 30 de minute si daca iese uscata atunci oprim cuptorul, altfel mai lasam 5 minute. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit in tava.
Topim la bain marie ciocolata neagra impreuna cu uleiul. Cand amestecul e omogen turnam glazura peste prajitura si lasam sa se intareasca. Portionam prajitura dupa cum dorim si servim cu pofta!
Cristina says
Iata ce minunatie! Nici nu ai spune ca este de post!
Alex Claudiu says
Ce bine arata!