Pentru ca a inceput postul Craciunului vin si eu cu o reteta delicioasa de post. Este vorba de un desert binenteles, insa un desert aromat cu umplutura delicioasa de dovleac si nuci. Combinatia este foarte buna – am mai folosit-o eu si in alte ocazii – si merge pefect pe timp de toamna/iarna.
Strudelul se face simplu pentru ca am folosit in reteta foietaj cumparat, iar umplutura nici ea nu solicita prea mult efort. In concluzie aveti in fata un desert foarte simplu dar grozav de bun indiferent daca tineti post sau nu.
Ingrediente
400 gr foietaj
300 gr piure de dovleac
200 gr nuci
3 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
1 lingurita pudra de ghimbir
1 pastaie de vanilie
1 praf de sare
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 40 min. Nr portii: 8
Scoatem foietajul din congelator si-l lasam la dezghetat intr-un loc nu foarte cald.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.
Piureul de dovleac il amestecam cu zaharul, scortisoara, pudra de ghimbir (optional ), semintele de la pastaia de vanilie si praful de sare.
Nucile le tocam grosier.
Foietajul dezghetat il punem pe masa de lucru infainata. Il intindem putin pana devine o foaie mai subtire.
Distribuim umplutura uniform peste aluat si din loc in loc presaram nucile tocate. Rulam strans aluatul. Punem strudelul in tava pregatita, daca este nevoie il taiem in bucati mai mici pentru a incapea in tava. Din loc in loc crestam suprafata strudelului cu un cutit bine ascutit.
Il lasam la cuptor timp de 40 de minute, iar dupa 15 minute reducem focul la 180 de grade.
Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam la racit. Il pudram cu zahar si apoi putem sa-l servim cu pofta. Enjoy!
Haplea says
Delicios acest strudel!
Danutza says
Foarte bun!! Combinatia dovleac-nuca e senzationala 😀
Laura says
Caut de ceva timp foietaj fara conservanti si E-uri. Sugestii? Mersi