Cand am pofta de ceva bun,simplu si aspectuos atunci fac repede niste cupcakes delicioase. Si pentru ca avem dovleac din plin in aceasta perioada le-am imbogatit cu aroma lui minunata. Pe langa dovleac am adaugat si ce imi place mie cel mai mult, si anume ciocolata. Au iesit niste cupcakes dragute si tare bune de savurat alaturi de cei dragi.
Cupcakes
150 gr zahar
1+ 1/2 cani faina
1 cana piure de dovleac
1/2 cana lapte
1 lingurita pudra de ghimbir
1 lingurita scortisoara
1 praf nucsoara
1/4 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
1/4 lgta bicarbonat
2 oua
1/2 cana ulei
1 lingurita esenta de vanilie
Decor
200 gr ciocolata neagra
400 ml smantana pentru frisca
40 gr unt
nuci
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min Nr portii: 12-16
Amestecam faina cu sarea, pudra de ghimbir, scortisoara, nucsoara, praful de copt si bicarbonatul. Ne putem folosi de un tel si e suficient.
Separat batem usor ouale cu zaharul. Adaugam uleiul, esenta de vanilie si piureul de dovleac apoi omogenizam.
Peste crema de oua si dovleac punem treptat din ingredientele uscate si din lapte. Amestecam usor fara a exagera.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava de briose cu hartiute de copt. Umplem formele de briose pana la 3/4 din capacitate. Coacem prajiturele timp de 30-35 de minute, pana trec testul cu scobitoarea. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar la racit.
Topim ciocolata cu 200ml smantana si cu untul intr-o tigaie mica cu fundul gros. Cand amestecul e omogen oprim focul si lasam crema la racit.
Separat batem smantana pentru frisca ramasa impreuna cu o lingurita de zahar vanilat.
Decoram cupcakes cu crema de ciocolata iar deasupra punem frisca si nuci. Sunt delicioase in aceasta combinatie.
Pot fi pastrate la frigider timp de 3-4 zile intr-un recipient inchis ermetic, insa probabil nu vor rezista atat de mult. Enjoy!
Dohotariu-Avram Alina says
Nu aveai cum renunța la ciocolată, nu-i așa:) ?
Mihaela Cercel says
Chiar imi fac cu ochiul.
Simona says
Minunat arata! Cat despre gust.. sunt tare curioasa de combinatia dintre dovleac si ciocolata.. N-am incercat niciodata..
Pup