Fursecurile sunt grozave in orice zi dar parca in zi de sarbatoare au un farmec aparte. Este o placere sa le fac si sa le impart cu cei dragi, mai ales cu cei mici care le adora. Pe langa faptul ca sunt dragalase imi place ca nu se fac greu, rezista mult si se pot face cu cateva zile bune inainte de eveniment.
Biscutii Linzer sunt grozav de buni, se topesc pur si simplu in gura. Fragezi si aromati, cu o usoara nota de migdale, merg de minune cu umplutura fructata iar de pe masa dispar rapid. Sunt de incercat!
Ingrediente
250 gr unt
120 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou
300-350 gr faina
150 gr faina de migdale
1 praf de sare
dulceata de caise/afine
Timp de preparare: 1 ora Timp de asteptare: 3 ore Nr portii: 25-30 biscuiti dubli
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana de vine cremos, aproximativ 10 minute. Adaugam oul si continuam mixarea pana la omogeniare. Oprim mixerul.
Faina o amestecam cu faina de migdale, praful de sare si zaharul vanilat. Punem ingredientele uscate peste crema de unt si incorporam cu o lingura. Amestecul va fi usor moale si lipicios insa se va intari la frigider. Daca vi se pare ca este prea moale compozitia, atunci puteti sa mai adaugati 1-2 linguri de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru 2-3 ore.
Impartim aluatul in 2 bucati. Intindem o bucata intr-o foaie subtire de 0.3 cm. Cealalta bucata de aluat o dam la rece din nou. Decupam stelute, braduti – sau orice alta forma preferati – din aluat si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem biscuitii timp de 13-15 minute pana cand se rumenesc usor pe margini. Ii scoatem pe un gratar la racit.
Cat timp se coc biscuitii din prima foaie putem sa scoatem cealalta bucata de aluat din frigider si sa formam biscuiti si din aceasta.
Dupa ce s-au copt biscuitii si s-au racit ii umplem cu gem dupa preferinta. Eu am umplut stelutele cu gem de caise iar bradutii cu gem de afine.
Punem biscuitii intr-o cutie si-i lasam peste noapte in loc racoros – acest lucru ii va ajuta sa se inmoaie. In ziua urmatoare ii pudram cu zahar si ii servim cu pofta.
Enjoy!
deyu says
Ii ador, sunt absolut deliciosi si arata minunat! Eu i-am facut cu nuca, dar o sa incerc si varianta asta! 😀
coco says
pe buni daca poti sa-i mananci, eu i-as pastra!!!
Diaconta says
Reteta asta o sa ti-o fur,cu siguranta.Minunat arata.
Alina Vicu says
Sunt superbi! Iau si eu vreo doi cu gem de caise.:)
Paula Gafitescu says
Multumesc fetelor, ma bucur ca va plac! Va pup!
Laura C says
I-am facut cu speranta ca ne vor ajunge cateva zile. Au rezistat doar de seara pana dimineata :).