Faptul ca imi plac clatitele nu mai este un secret. Sunt un desert indragit de mine si-l fac de cate ori am ocazia sau cand imi este solicitat de alti amatori de clatite. Pasiunea pentru clatite am combinat-o cu pasiunea pentru torturi si a iesit ceva spectaculos. Ca sa completez lista de favorite am adaugat si un ingredient vedeta pentru mine si anume ciocolata. Dar asta nu a fost de ajuns, nutella cremoasa si-a facut si ea loc in acest tort minunat. Combinata cu nucile a dat nastere la o crema grozava, dulce si usor crocanta.
Tortul nu este greu de facut insa timpul de executie va fi putin mai mare. Efortul insa va fi rasplatit la final cu o felie generoasa de tort plin de ciocolata.
Clatite
6 oua
2 cani lapte
1/2 cana smantana
2 cani faina
1 cana apa minerala
1/2 cana zahar
1 lingurita sare cu varf
Crema 1
300 gr nutella
150 gr nuci
2 linguri lapte
1 lingurita extract de vanilie
Crema 2
250 gr ciocolata neagra
200 ml smantana pt frisca
1 lingurita amaretto
1 lingurita vanilie
1 lingura coniac
50 gr unt
Ganache
200 gr ciocolata neagra
200 ml smantana pentru frisca
Ouale se bat putin cu zaharul si sarea, se adauga smantana, apoi alternativ se adauga faina si laptele. La sfarsit se adauga si apa minerala. Se va obtine o compozitie de consistenta smantanii, care se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Se coc clatite intr-o tigaie, cu diametrul de 18-20 cm si se pun deoparte aproximativ 30 de clatite. Restul pot fi servite dupa bunul plac.
Pentru prima crema amestecam nutella cremoasa cu nucile macinate, laptele si extractul de vanilie. Va rezulta o crema aromata si ispititoare.
Pentru a doua crema vom pune ciocolata impreuna cu frisca pe foc mic, amestecand mereu pentru a nu se arde ciocolata. In momentul in care amestecul e omogen oprim focum si adaugam untul, vanilia, coniacul si amaretto. Lasam crema deoparte pana ajunge la temperatura camerei.
Incem sa cladim tortul. Luam o clatita si o ungem cu prima crema dupa care o acoperim cu alta clatita si crema de ciocolata. Continuam procedeul pana cand vom epuiza toate clatitele. Dam tortul la rece si preparam ganache-ul.
Topim pe foc mic ciocolata impreuna cu smantana. Cand amestecul e omogen oprim focul si imbracam tortul cu crema de ciocolata. Nu trebuie sa fie imbracat perfect, va fi delicios oricum! Dupa caz se poate orna cu nuci caramelizate.
Dam tortul la rece pentru o ora dupa care putem sa-l feliem dupa preferinta. Enjoy!
Anki says
Cat e de frumoooosss! Cred ca e cel mai cel tort de clatite pe care l-am vazut vreodata! Poza nr. 4 e de coperta
Mniam-mniam, sa va fie de bine, gustul nu poate fi pus la indoiala
Paula Gafitescu says
Anki, iti multumesc frumos, chiar ma bucur ca-ti place. Te pup!
Rocsy Ciobanu says
Mmm, sa stii ca nu refuz o feliuta!
Paula Gafitescu says
Ma bucur mult ca-ti place, pup!
Dohotariu-Avram Alina says
Ai copt ceva clatite, dar rezultatul ma lasa fara cuvinte!
Paula Gafitescu says
Daa, am avut de lucru insa am facut-o cu placere. Ca de obicei
TeoBucatar says
Arata grozav!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Teo! Pup
agenda nico says
Delicios!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Nico! :*
GelaDumi says
E de facut! Si eu ador clatitele, dar ,mai ales ciocolata!
Te imbratisez, Paula!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Gela, a fost un tort grozav! Te pup
Liana10 says
Uff, pana am numarat 30 de clatite in felia asta minunata, mi s-a umplut gura de apa!!! Imi place maxim tortul, doar si eu sunt ciocoholica si clatitoholica 😀 😀
Paula Gafitescu says
Liana, iti multumesc frumos. Bravo tie ca ai avut rabdare sa numeri clatitele 😛 Te pup!
teodorasimeria says
1000 cal portia ! groaznic !
Paula Gafitescu says
Da, groaznic intr-adevar. Insa stai linistita ca mananc eu si portia ta 😀
Doina says
Buna ziua, am si eu o intrebare. O cana cam de citi ml ar trebui sa folosesc? Vreau si eu de ziua mea sa incerc aceasta receta. Arata foarte bine. Multumesc anticipat
Paula says
Buna Doina, ma bucur mult ca-ti place reteta! Poti folosi o cana normala de 250 ml pentru aceasta reteta. O seara frumoasa!
Doina says
Va multumesc mult!
Doina says
Am facut ieri acest tort, l-am ornat cu capsuni si zmeura, e pe lista mea preferata acum! V-a multumesc pentru receta si pentru ca mi-ati raspuns la intrebare. O zi buna!
Adina says
la compozitia de clatite ce fel de smantana se pune? dulce sau fermentata?
Cristina says
Se pune ulei in tigaie?
Paula Gafitescu says
Buna Cristina. Eu pun ulei in tigaie de fiecare data cand fac clatite. Asa sunt sigura ca nu se prind de tigaie si le pot intoarce frumos. O zi buna!