Dulciurile simple sunt preferatele mele iar daca au cumva si ciocolata atunci din start le trec in fruntea listei. Acest chec cu ciocolata si nuci face parte din categoria dulciurilor simple dar si cu ciocolata, multa ciocolata. Blatul este dens, ciocolatos insa nu intr-un mod deranjant, iar deasupra am revarsat o patura fina de ganache de ciocolata. Combinatia nu poate fi decat una grozava mai ales daca adaugam si un glob de inghetata de vanilie sau o lingura plina de smantana dulce proaspata. Am reusit sa va tentez cu un chec? Daca da, puteti trece la treaba deoarece se face foarte simplu.
Ingrediente
3 oua mari
50 gr cacao
100 ml apa fierbinte
150 gr unt
150 gr zahar
150 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
50 ml iaurt
1 lingurita extract de vanilie
50 gr nuci tocate
Ganache de ciocolata
100 ml smantana pentru frisca
100 ml ciocolata neagra
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 1 ora Nr portii: 16
Apa fierbinte o turnam peste cacao si amestecam bine. Cand amestecul e omogen il acoperim cu folie alimentara si-l dam la rece.
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam ouale cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Crema de cacao o incorporam in compozitie si mixam bine.
Faina o amestecam cu sarea si cu praful de copt. Adaugam jumatate din cantitatea de faina peste crema de unt si mixam usor. Punem iaurtul si restul de faina si mai mixam pana la omogenizare. La final incorporam extractul de vanilie si nucile tocate grosier
Preincalzim cuptorul la foc mediu (170-180 de grade)si tapetam cu unt si faina o tava medie de chec (17.5 cm lungime). Turnam compozitia de chec in tava si nivelam. Introducem checul de ciocolata la cuptor si il lasam acolo pentru 50-60 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea iar lateralele se desprind usor de tava.
Lasam checul la racorit o jumatate de ora in tava apoi il transferam pe un gratar la racit.
Pentru glazurare am folosit un ganache de ciocolata.
Smantana pentru frisca o aducem pana la punctul de fierbere apoi oprim focul. Adaugam ciocolata si amestecam usor. Turnam glazura peste chec apoi o lasam jumatate de ora pentru a se intari putin.
Portionam checul cu ciocolata dupa preferinta si-l servim alaturi de frisca proaspata sau inghetata de vanilie. Este un chec grozav bun, dens si aromat si binenteles cu multa ciocolata. Enjoy!
TeoBucatar says
Cat de bine arata!
Paula says
Multumesc Teo! :*
ama says
Draga Paula, eu ma imbolnavesc pe blogul tau :)) toate arata atat de bine si de gustoase si de…off si de cand am nascut as manca numai ciocolata si rezist greu la orice reteta de acest fel! :))