Chocolate mud cake – pentru mine este tortul suprem de ciocolata. Blatul dens si plin de ciocolata este completat de o crema trufa de ciocolata fina si delicioasa. Si pentru ca nu era destula ciocolata am ales sa-l decorez cu trufe pline de ciocolata. Mai decadent de atat se poate oare? As tinde sa spun ca nu, insa atunci cand vine vorba de ciocolata parca totul este posibil. Pana la urmatoarea nebunie dulce si ciocolatoasa am sa va spun ca acesta este cel mai bun tort de ciocolata mancat de mine pana acum. Iar reteta este atat de simpla incat nu o sa aveti scuze pentru a nu-l incerca.
Blat
200 gr unt
120 gr ciocolata neagra
3 oua
250 gr zahar
200 gr faina
75 gr cacao
1 praf de sare
200 ml lapte
Crema
500 gr ciocolata neagra
500 ml smantana pt frisca
1 lingurita extract de vanilie
Decor
trufe de ciocolata
fulgi de migdale
Untul, ciocolata si laptele le punem pe foc intr-o oala cu fundul gros . Amestecam continuu pana cand obtinem o compozitie omogena. Oprim focul si adaugam zaharul. Amestecam bine apoi lasam compozitia 5 minute deoparte.
Preincalzim cuptorul la 160 de grade si tapetam cu hartie de copt 2 tavi rotunde de 20-22cm diamentru.
In crema de ciocolata adaugam ouale, pe rand, si amestecam bine dupa fiecare adaugare.
Separat amestecam faina cu cacaoa si sarea si le adaugam incet peste crema de ciocolata.
Impartim aluatul in mod egal in cele doua tavi. Introducem tavile la cuptor si coacem blaturile timp de 40-45 de minute, pana trec testul cu scobitoarea. Cand sunt gata oprim focul si lasam blaturile inca jumatate de ora in tava apoi le transferam pe un gratar pana la racirea completa.
Incalzim smantana pentru frisca pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata. O lasam la odihnit 1 minut apoi amestecam usor pana obtinem o crema matasoasa. Adaugam pe urma lingura de coniac si dam crema la rece pentru 2-3 ore.
Cand blaturile sunt racite putem sa le taiem in doua bucati. Punem o bucata de blat pe un platou si o acoperim cu 3-4 linguri pline de crema. Procedam la fel pana epuizam toate blaturile. Acoperim tortul cu crema ramasa.
Lateralele tortului le imbracamin fulgi demigdaleiar deasupra il pudram cu cacao. Pentru o nota finala putem sa adaugam si cateva trufe de ciocolata. Dam tortul la rece pentru 2 ore. Inainte de a-l servi il lasam jumatate de ora la temperatura camerei.
Amatorii de ciocolata vor savura pe indelete fiecare bucata e din acest tort decadent.Enjoy!
Mai intai te felicit ptr noua ta casuta virtuala! Apoi iti spun ca m-ai omorat cuminunatia asta… atata ciocolata de mult n-am mai vazut
Te pup si-ti doresc La Multi Ani!!
Multumesc mult Simona draga! Te pup!
Vai de mine ce bine arata! bravo! La multi ani de 8 martie!
Vaai de mine! Paula, este ilegal sa arunci in joc asa nebunie, cu asa imagini! Ar trebui sa ti-l confisc pe loc:)))
Plec in doruri de aici :))) Va pupam!
La multi ani, cu veselie si energie cat pentru tor anul!
Superba casuta ta, felicitari! Iar tortul e demential, extraciocolatos exact cum imi place!
Iuuui, ce frumos arata!!!!
O primavara frumoasa si calda sa ai!
La multi ani de ziua femei! iar tortul tau arata nemaipomenit si abia astept sa il gust!
Arata minunat, tot ce faci este minunat! Felicitari… Si daca imi permiti o intrebare: la acest tort nu ai pus praf de copt? Multumesc. Acum l-am facut si eu si mi se par blaturile micute. Al tau e mai inalt, poate dupa ce il asamblez se mai inalta. Multumesc si inca o data felicitari din suflet.
Buna ALexandra si multumesc mult de aprecieri! Blatul nu are praf de copt, este un blat gen brownie. Nici al meu nu a fost inalt, insa dupa ce am adaugat si crema s-a inaltat fiindca are ceva straturi si crema destul de multa. Sa-mi spui te rog daca ti-a placut cum a iesit. O zi frumoasa!
OAAA, M-AI LASAT CU GURA CASCATA! DE-MEN-TI-AL! PUPI
Am facut acest tort si blatul mi s-a umflat foarte tare in cuptor, iar dupa ce l-am scos s-a lasat, a devenit concav avand o scobitura mare. As vrea sa stiu de la ce. Multumesc!