Daca vine vorba de prajituri cu ciocolata greu m-as putea decide care e preferata mea. Sunt atatea variante! Iar daca au ciocolata si combina aromele in mod armonios atunci cu siguranta misiunea de a alege prajitura cu ciocolata perfecta va fi si mai grea. Partea buna este ca mereu putem incerca noi combinatii prin care sa punem ciocolata in valoare.
Prajitura aceasta cu ciocolata si lapte condensat este cu adevarat minunata. Este dulce, insa doar atat cat trebuie, are un blat plin de cacao pufos si umed in acelasi timp. Are doua crema delicioase si delicate: una plina de ciocolata iar cealalta combina frisca si crema de branza. Ambele creme sunt imbogatite cu lapte condensat. Cred ca el este ingredientul cheie in reusita acestei prajituri. Va recomand sa incercati aceasta prajitura excelenta!
Blat ( de aici )
Crema 1
200 gr crema de branza
100 ml smantana pt frisca
2 foi gelatina
100 ml lapte condensat
Crema 2
250 gr smantana
3 galbenusuri
50 ml lapte condensat
200 gr ciocolata neagra
50 gr ciocolata cu lapte
Blatul il facem dupa reteta de la negresa cu mascarpone si caramel. Este un blat foarte bun, e putin umed si pufos astfel ca nu necesita insiropare.
Crema 1. Branza o mixam pana devine cremoasa si usor de lucrat. Smantana pentru frisca o batem bat cu 1 lingurita zahar vanilat. Gelatina o punem la hidratat in apa rece apoi o incorporam in lapte condensat cald. Amestecam bine si o adaugam peste cu crema de branza. Dam la rece pentru jumatate de ora. Frisca o incorporam usor in crema de branza.
Crema 2. Smantana o aducem la punctulde fierbere si o adaugam treptat peste galbenusuri mixand continuu. Punem crema pe foc mic timp de 5-7 minute pana se ingroasa. Luam crema de pe foc, adaugam ciocolata si laptele condensat. Lasam 2 minute in repaos apoi amestecam bine. Dam crema la rece pana se intareste putin.
Blatul il taiem in doua. Punem o bucata pe platou si intindem o treime din crema de ciocolata. Peste crema de ciocolata punem crema de branza. Punem si blatul doi apoi restul de crema de ciocolata. Ornam cu frisca si ciocolata apoi dam prajitura la rece.Cel mai bine se va felia a doua zi cand cremele vor fi mai ferme iar blatul va si mai usor de portionat, Este un deliciu de prajitura, enjoy!
simonacallas says
O prajitura eleganta, fina, incredibil de aspectuoasa si minunat prezentata, asa cum ne-ai obisnuit Felicitari!
Laura Nechita says
Arata splendid! Si daca ne recomanzi, eu ma asez cuminte la masa si astept o portieeeeee mareeeeee! :))) Va pupam!
Adina says
Ce drag imi este de ea !
Fina si gustoasa!
Savulescu Alexandra says
Pentru crema nr 2 , ce fel de smântâna trebuie sa folosesc? Multumesc
Paula Gafitescu says
Buna Alexandra. Pentru crema a doua eu am folosit smantana dulce de gatit. Poti folosi si smantana pentru frisca, dar nu frisca.
O zi frumoasa!
Diana says
Este minunata prjiturica dar avut probleme cu smantana si cea de gatit si cea pentru frisca, nu se face bat, ba chiar una pentru ca am pus zahar pudra o lingura s a inmuiat si nici vorba de batut. Cea de la Lidl cu 30% grasime Pilos se bate dar fara zahar. Unde gresesc? Te pup si merci mult pentru retete)
Paula Gafitescu says
Buna Diana. Eu folosesc smantana pentru frisca LaDorna cu 35% grasime. La 200 ml pun o lingurita de zahar pudra si se bate foarte bine. Smantana trebuie sa fie si foarte rece inainte de a o bate. Vasul in care se bate frisca ar trebui tinut cel putin juumatate de ora la frigider inainte de a ne apuca de treaba. Smantana de gatit din comert nu am folosit niciodata pentru frisca. Nici smantana de la lidl nu am folosit, deci nu stiu cum se comporta. Oricum un lucru e sigur, smantana trebuie sa fie foarte rece pentru a nu se inmuia. Te pup!
Lavinia says
Buna,
Ce fel de lapte condensat se foloseste?
Paula Gafitescu says
Buna Lavinia. Se foloseste lapte condensat indulcit. Delatte este foarte bun.
Lavinia says
Adica cel lichid care nu se ingroasa. Intreb pt ca eu am doua feluri, unul la cutie metalica simplu si celalalt la borcan caramelizat. Pe ambele scrie ca se congeleaza.