Vara bate la usa iar eu ma pregatesc sa o intampin asa cum se cuvine. Cu inghetata! Si nu orice fel de inghetata ci una extrem de buna, buna si aromata si fara zahar. Blatul de cacao, inghetata cremoasa de vanilie si de capsune fac cea mai buna combinatie. Si nici macar nu are zahar, doar indulcitorul natural pe baza de stevie – Green Sugar, un indulcitor care se comporta fara repros in orice desert.
Inghetata are la baza reteta standard de inghetata de vanilie, pe care v-o recomand cu drag sa o incercati. E foarte cremoasa! Singura modificare ar fi ca am inlocuit zaharul cu indulcitorul Green Sugar. Rezultatul a fost la fel de bun si tentant. O incercati si voi?
Blat
2 oua
150 ml iaurt
70 ml ulei
200 gr faina
30 gr cacao
50 ml apa fierbinte
1 lingurita extract de vanilie
100 gr indulcitor Green Sugar
Inghetata
Preincalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam cu hartie de copt o tava medie. Eu am folosit una patrata de 20/20 cm insa puteti sa folositi si o tava rotunda, sau orice forma va place.
Ouale le amestecam cu iaurtul si uleiul si vanilia. Faina o amestecam cu zaharul, cacaoa, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Combinam cele doua compozitii si amestecam bine. Va deveni putin greu dar merita efortul. Turnam deasupra si apa fierbinte si mai amestecam usor pana la omogenizare.
Turnam compozitia in tava pregatita si coacem blatul timp de 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea dupa 35 minute. Daca nu e gata atunci il mai lasam 5 minute.
Scoatem blatul pe un gratar la raci. Dupa racirea completa il taiem in doua bucati pe orizontala.
olivia says
Delicioasa,cu siguranta.Intentionez s-o pregatesc.
Paula says
Super, ma bucur mult! E un deliciu de inghetata si nu o sa va para rau.