Gogosi pufoase cu branza sunt raspunsul meu la Provocarea secreta din luna mai. Gazda provocarii, Claudia, mi-a repartizat un blog frumos, plin de poze minunate, si anume blogul Mihalei. Nu mi-a fost foarte greu sa aleg ( desi Mihaela are muuulte bunatati acolo) pentru ca pusesem eu ochii pe gogosile acestea cu branza de ceva vreme. Stiam eu ca o sa fie extrem de bune asa ca le-am facut. Iar asteptarile mele au fost confirmate. Au iesit niste gogosi minunate, aromate, pufoase, si cu o textura grozava. Mihaela, iti multumesc mult pentru reteta iar pe voi va invit sa le incercati. Copiii si adultii le vor adora deopotriva. Sunt un desert simplu insa foarte atragator. Enjoy!
Aluat
500 gr faina
150 gr branza de vaci
2 oua
100-150 ml lapte
1/3 lingurita sare
1 lingura zahar
1 lingura zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
15 gr drojdie
Timp total de preparare: 2 ore
Punem 100 ml lapte la incalzit impreuna cu zaharul. Cand e caldut oprim focul si adaugam drojdia. Lasam la dospit timp de 10 minute.
Faina o cernem intr-un bol incapator si facem o adancitura in mijloc. Turnam maiaua. Adaugam ouale batute usor cu sarea, branza de vaci, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat. Incepem sa framantam. Trebuie sa obtinem un aluat moale si nelipicios. Datorita branzei acesta nu va cere foarte mult lichid, deci e posibil sa nu trebuiasca si cei 50 ml lapte ramasi. Lapte mai adaugam doar daca este nevoie. Framantam timp de 10 minute pana cand obtinem textura dorita la aluat.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam la dospit timp de o ora, o ora si jumatate, intr-un loc caldut, ferit de curenti.
Punem o oala cu peretii inalti pe foc mediu. Turnam ulei din plin astfel incat sa putem praji gogosile in baie de ulei. In felul acesta vor absorbi mai putin ulei.
Intindem aluatul pe masa infainata intr-o foaie dreptunghiulara groasa de 0.5-0.7cm. Taiem fasii de aluat si le impletim, unind capetele. Prajim gogosile astfel obtinute in ulei incins. Cand sunt frumos rumenite pe ambele parti le scoatem pe servetele de hartie absorbante.
Servim gogosile pudrate cu zahar, alaturi de fructe proaspete si/sau o cana de lapte sau iaurt. Dupa cum am mai spus sunt grozave. Pofta buna!
Cred ca am venit prima, asa ca voi lua 2 gogosi!
Dada, esti prima asa ca poti lua cate vrei. Te pup!
Vai ce bine arata, Paula!

Mi-ai facut o pofta de gogosi :))) Cred ca incerc si eu azi reteta
Sa ai o zi frumoasa!
Ma bucur ca-ti plac Claudia! Sunt atat de bune, n-o sa-ti para rau daca le faci. Pupici!
Arata grozav de bine.Te pup!