Vara se poarta inghetata. Cu vanilie, cu ciocolata, cu fructe, fiecare alege ce i se potriveste mai bine. Eu le aleg pe toate, pentru ca imi place inghetata indiferent de aroma. Tocmai de aceea nu refuz sa incerc nicio combinatie. Si daca vine vorba de combinatii reusite atunci trebuie sa amintim ca ciocolata si ciresele merg foarte bine impreuna. Cu ele putem realiza deserturi super delicioase.
Aceasta inghetata de ciocolata cu sos de cirese este una destul de simpla. Se face usor insa timpul de asteptare este ceva mai indelungat. Daca vreti sa-l scurtati va trebui sa va dotati bucataria cu o masina de inghetata – in jumatate de ora rezolva toata treaba. Altfel trebuie sa asteptati 4-5 ore pana sa degustati inghetata. Insa asteptarea merita pentru ca final rezulta o inghetata racoroasa cu aroma de ciocolata si sos dulce acrisor de cirese.
Inghetata
200 gr iaurt grecesc
400 ml smantana pentru frisca
100 ml lapte condensat
200 gr ciocolata neagra 70%
50 gr zahar
Sos cirese
200 gr cirese
100 ml apa
2 linguri zahar
2 linguri suc lamaie
Ciocolata o topim la bain marie impreuna cu 200 ml smantana pentru frisca. Cand amestecul e omogen il luam de pe foc, adaugam zaharul si amestecam bine. Lasam crema deoparte la racorit.
Separat amestecam iaurtul cu laptele condensat. Adaugam crema de ciocolata racita si omogenizam.
Smantana pentru frisca, cei 200 de ml ramasi, o batem spuma impreuna cu o lingurita zahar vanilat. Incorporam usor frisca in crema de ciocolata. Punem compozitia intr-un recipient termorezistent si il dam la congelator. Dupa 4-5 ore inghetata ar trebui sa fie gata de servit. In acest timp mai amestecam in inghetata la intervale de maxim o ora. Astfel vom sparge acele de gheata.
Spalam ciresele si le indepartam samburii. Punem ciresele pe foc impreuna cu apa, zaharul si sucul de lamaie. Lasam sa fiarba timp de 10 minute pana scade apa si se ingroasa usor. Lasam sosul 10 minute deoparte pentru a se racori usor.
Servim globuri din inghetata de ciocolata cu sos de cirese caldut. Este o combinatie fantastica si racoroasa. Enjoy!
Leave a Reply