Colectia mea de cheesecake este una din preferatele mele. Asta pentru ca iubesc acest tip de desert, fie ca e fara coacere, fie ca e cel clasic la cuptor. Si da, chiar daca majoritatea retetelor mele de cheesecake sunt cele la cuptor, uneori mai fac si cheesecake cu crema delicata de branza fara coacere. Pentru vara este un desert foarte potrivit, racoros si deloc greu de digerat. Si pentru a profita si de minunatele fructe ale verii am facut acest cheesecake cu ciocolata si piersici. O combinatie minunata, crema de ciocolata catifelata si crema de piersici usoara si aromata se inteleg bine. Nu o sa va puteti opri la o singura felie! Mai ales ca fiecare felie dezvaluie inca o surpriza plina de arome, o bucatica de zmeura proaspata si delicata. Enjoy!
Blat
2 oua
2 linguri zahar
2 linguri faina
1/2 lingura ulei
1 praf de sare
Crema de ciocolata
200 gr ciocolata neagra
2 linguri zahar
200 gr crema de branza
100 ml lapte
4 gr gelatina
Crema de piersici
2 piersici mari
5 gr gelatina
200 gr crema de branza
80 gr zahar
in plus
500 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
200 gr zmeura
Decor
frunze de ciocolata
zmeura, piersici
Blat. Preincalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam cu hartie de copt o tava mica de 18-20cm diametru.
Ouale la temperatura camerei le mixam cu un praf de sare si zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul si vanilia si mai mixam usor. Incorporam faina usor, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptor.
Coacem blatul timp de 20-25 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Cand e gata il scoatem pe un gratar la racit.
Crema de ciocolata. Rupem ciocolata bucatele si punem peste ea 70 ml de lapte fierbinte si amestecam bine pana cand ciocolata e topita complet. Punem gelatina la hidratat in restul de lapte. Dupa 5 minute o incorporam in crema de ciocolata. Adaugam si crema de branza si amestecam bine. Lasam crema deoparte.
Crema de piersici. Oparim piersicile si le scoatem cu grija pielea. Miezul il punem in blender si il facem piure. Punem piureul de piersici pe foc impreuna cu zaharul. Il incalzim bine apoi oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in 30 ml apa. Dupa 5 minute o punem peste piureul de piersici si amestecam bine. Adaugam pe urma si crema de branza si omogenizam totul.
Smantana pentru frisca o mixam bine cu zaharul vanilat pana obtinem o frisca ferma. Impartim frisca in doua. Jumatate din frisca o incorporam in crema de ciocolata iar cealalta in crema de piersici. Ne folosim de o spatula si incorporam frisca prin miscari de jos in sus.
Punem blatul inapoi in tava. Peste el intindem crema de ciocolata si dam 10 minute la congelator. Peste crema de ciocolata punem zmeura pe partea exterioara. Peste zmeura turnam crema de piersici si nivelam.
Dam cheesecake-ul la rece pana a doua zi. Il vom orna dupa preferinta cu zmeura si frunze de ciocolata neagra. Acest cheesecake aduce foarte mult cu un tort, deci se poate face si la ocazii festive. Este simplu si delicios!
Alexandra says
Buna! M.am uitat pe reteta si nu regasesc in reteta cele doua linguri de zahar de la crema de ciocolata si cele 80 de grame de la crema de piersici. Multumesc !
Paula Gafitescu says
Buna Alexandra. Pentru blat zaharul il folosesti asa: “Ouale la temperatura camerei le mixam cu un praf de sare si zaharul pana isi tripleaza volumul”. Pentru crema: “Punem piureul de piersici pe foc impreuna cu zaharul.” O zi frumoasa!
Alexandra says
Multumesc frumos!