Prajitura simpla cu prune si rapida pe deasupra, si unde mai pui ca e atat de buna incat totul dispare din farfurie in mai putin de jumatate de ora. Cam asta a fost istoria acestei prajituri care abia daca a apucat sa fie pozata. O prajitura rapida pe care am pregatit-o in momente de criza de timp, in dorinta de ceva dulce. Prune sunt din abundenta la piata asa ca doritorii de dulciuri simple pot sa o preparare fara sa stea pe ganduri. Pentru un plus de aroma am adaugat si un strop de scortisoara. Nu exagerez de obicei cu scortisoara, imi place doar in aroma subtila. Daca e prea puternica atunci mi se pare ca acopera in totalitate celelalte arome si asta eu nu vreau. Asa ca am pus exact cat a trebuit pentru gustul meu – o jumatate de lingurita. In rest ingredientele sunt simple, cele clasice pentru orice prajitura.
Ingrediente
100 ml iaurt
100 gr unt
4 oua
250 gr faina
120 gr zahar
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
1 lingurita zahar vanilat
1/2 lingurita scortisoara
400 gr prune
Preincalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam cu hartie de copt o tava medie de dimensiuni 20/30 cm. Pregatim toate ingredientele pe masa precum si un bol incapator.
Faina o amestecam cu sarea, praful de copt, bicarbonatul si aromele ( zaharul vanilat si scortisoara ). In bol punem untul moale, zaharul, ingredientele uscate, iaurtul si ouale. Mixam 3-4 minute pana cand obtinem un amestec omogen.
Prunele le spalam bine, le scoatem samburii si le taiem in doua. Le stropim cu putina zeama de lamaie.
Turnam compozitia in tava si nivelam. Punem jumatatile de prune din loc in loc si apasam usor.
Coacem prajitura timp de 40-45 de minute in cuptorul preincalzit. Dupa 40 de minute facem testul cu scobitoarea. Daca iese curata atunci oprim focul si mai lasam prajitura 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa. O scoatem apoi pe un gratar la racit.
Cand e racita complet o pudram cu zahar apoi o taiem in portii generoase. Enjoy!
olivia says
Fiind simpla,rapida si buna trebuie neaparat pregatita.Chiar in tava mare de aragaz,dubland ingredientele.
Paula Gafitescu says
Da Olivia, se face atat de simplu si chiar merita facuta in cantitate dubla