Cheesecake cu ciocolata si lapte condensat – un cheesecake super-mega cremos si aromat, dens, plin de ciocolata. E imposibil sa ii rezisti, mai ales daca esti mare fan/iubitor/devorator de ciocolata sau cheesecake. Daca iti plac amandoua la fel de mult atunci este desertul perfect. Si eu fac parte din categoria iubitorilor de ciocolata, dar si de cheesecake. Cand ajung sa se intalneasca sunt constienta ca am parte de unul din cele mai bune deserturi, si il savurez pe indelete….nu ratez nicio firimitura, si nici nu cedez nicio bucatica :D. Poate da, mai cedez, dar numai din a doua felie. Enjoy!
Crusta
200 gr biscuiti integrali
50 gr arahide
80 gr unt
Crema
400 gr crema de branza
250 gr mascarpone
200 gr ciocolata neagra
150 gr smantana dulce
4 oua
1 praf sare
1 lingurita extract de vanilie
250 gr lapte condensat
2 linguri amidon
Decor
caramel
trufe de ciocolata
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere. 50 min. Nr portii: 12
Procesam arahidele si biscuitii intr-un robot de bucatarie. Dupa ce i-am maruntit frumos adaugam untul topit si racit usor. Vom obtine un aluat nisipos si umed, daca mai este nevoie putem sa mai adaugam o lingura de lapte pentru a-l putea lega mai bine.
Topim ciocolata impreuna cu smantana si laptele condensat pe foc mic. Cand amestecul e omogen il dam la rece si trecem la urmatorul pas.
Preincalzim cuptorul la foc mediu/mic, la 150 de grade.
Mixam crema de branza impreuna cu mascarpone si faina timp de 1-2 pana se omogenizeaza. Adaugam ouale pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final adaugam sarea si extractul de vanilie apoi omogenizam.
Impartim aceasta crema in doua parti aproximativ egale. Intr-o parte punem doar o treime din crema de ciocolata, iar in cealalta restul de crema – adica cele doua treimi ramase. Punem partea mai inchisa peste crusta de biscuiti si dam la cuptor timp de 15 minute pana se incheaga putin.
Turnam cu grija stratul mai deschis la culoare, pe margini, de jur imprejur. Punem din nou cheesecake-ul cu ciocolata la cuptor si il mai coacem timp de 30-35 de minute. Nu trebuie sa se rumeneasca la suprafata ci sa ramana usor lichid in centru. Il lasam la racit in cuptor pentru a evita craparea. Dupa 2 ore putem sa il transferam la rece.
Taiem cheesecake-ul cu un cutit cu taisul fierbinte si decoram fiecare felie cu sos caramel si trufe de ciocolata – insa acestea sunt optionale pentru ca este super bun si fara ele. Pofta buna!
Ady says
Poti sa-mi spui diametrul tavii?
Multumesc mult!
Paula Gafitescu says
Buna Ady. Nu mai stiu sigur, dar dupa ingrediente si aspectul feliei, as zice ca o tava de 20 sau 21 cm.