Fursecurile sunt dulciuri tare indragite in timpul sarbatorilor de iarna. Atat de cei mari cat si de cei mici. Cei mici sunt atrasi in primul rand de forme si culori. Cei mari, pe langa aceste aspecte, pun si gustul pe un loc foarte important. Iar gustul bun este dat de arome. Aromele subtile care se combina frumos, care dau nastere unui desert de poveste. Asa sunt ciocolata si ghimbirul care impreuna au creat un dulce simplu dar special: fursecuri cu ciocolata si ghimbir. Fragede, aromate, delicate. Dulciuri simple, economice si delicioase. Si da, cu ciocolata.
Ingrediente
150 gr unt
1 ou mare
2 linguri lapte rece
200 gr faina
50 gr amidon de porumb
2 linguri cacao
1 praf de sare
100 gr zahar pudra
1 lingurita pudra de ghimbir
o lingurita extract de vanilie
Decor
100 gr ciocolata neagra
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine impreuna cu zaharul pudra pana cand devine aerat si cremos. Separat amestecam faina cu amidonul, cacaoa si sarea.
Peste crema de unt adaugam oul si mixam bine pana la incorporarea completa. Treptat adaugam faina si mixam la viteza mica. La final punem si extractul de vanilie. Daca amestecul este prea tare putem sa adaugam 2 linguri de lapte pentru a-l face mai fluid. Compozitia trebuie sa fie destul de moale pentru a putea fi folosita intr-un pos de ornare. Eu am folosit o forma stelata pentru a face fursecurile.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Facem rondele cu ajutorul posului. Lasam spatiu 2-3 cm intre fiecare biscuite.
Coacem fursecurile timp de 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor pe laterale. Scoatem tava din cuptor si ii lasam 2-3 minute in tava la odihnit. Ii transferam pe un gratar la racit.
Dupa ce s-au racit complet ii decoram cu ciocolata neagra topita si cu decoratiuni de zahar. Enjoy!
olivia says
O reteta minunata,ce trebuie pusa in aplicare.Sarbatori frumoase!
Paula Gafitescu says
Multumesc frumos Olivia! Sarbatori frumoase si tie!
Luminita Filip says
Foarte buneee,multumim pentru reteta!