Prajiturile fara coacere sunt prajituri delicate si elegante. De regula au un blat de biscuiti sau fructe uscate si o crema aerata gen mousse. Nici aceasta prajitura cu mousse de branza, ciocolata si visine nu se abate de la regula. Are tot ce trebuie pentru o prajitura grozava fara coacere plus un amestec grozav de arome – simple. Crema de branza si ciocolata – o combinatia clasica pe placul multora. Aici am mai adaugat notele fructate date de dulceata de visine si notele florale ale apei de trandafiri. Si a iesit ceva bun, fooarte bun. Un desert usor si delicat, placut la fiecare degustare.
Blat
150 gr biscuiti integrali/digestivi
40 gr unt topit
Mousse de branza
200 gr crema de branza
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita extract de vanilie
1 praf sare
50 gr zahar
30 ml apa + 4 gr gelatina
Crema de ciocolata
100 gr ciocolata neagra
70 gr smantana pentru frisca
2 lingurite sirop de visine
In plus
100 gr dulceata de visine +3-4 picaturi apa de trandafiri
Blat. Macinam fin biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Punem biscuitii pe o bucata de folie alimentara intinsa bine – deasupra unui suport solid. Incercam sa formam un blat de prajitura de dimensiunea formei de chec in care vom monta prajitura. Acoperim blatul de biscuiti cu folie si il introducem la congelator, cu tot cu suport.
Crema de ciocolata. Aducem smantana pana aproape de punctul de fierbere. Adaugam ciocolata neagra rupta bucatele si siropul de visine. Amestecam bine. Punem ciocolata in forme lunguiete de silicon si dam la congelator pentru jumatate de ora. Peste ciocolata punem si dulceata de visine amestecata cu apa de trandafiri, mai dam la congelator pentru jumatate de ora, cel putin.
Mousse de branza. Incalzim usor branza impreuna cu zaharul. Punem gelatina la hidratat in 3 linguri de apa rece. Dupa 5 minute o adaugam in crema de branza incalzita si amestecam bine. La final adaugam si esenta de vanilie. Smantana pentru frisca o mixam bine cu o lingurita de zahar pudra apoi o incorporam in crema de branza cu miscari de jos in sus.
Asamblare. Intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara punem mousse-ul de branza. Scoatem cu grija crema de ciocolata din forma de silicon si o punem in centrul formei de chec. Apasam usor pana cand se pierde in crema de branza. Deasupra punem blatul de biscuiti si apasam din nou. Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pentru 4-5 ore sau peste noapte.
Dupa ce prajitura s-a intarit suficient, o rasturnam pe un platou. O decoram cu glazura oglinda de ciocolata si decoratiuni din zahar. Enjoy!
Dan says
Esti fenomenala!!!!!!!, sunt la dieta :)))), iar tu ma impingi la pacat!!:)))
Paula Gafitescu says
Multumesc de apreciere! Pacat este sa nu gusti din ceva asa bun Daca dieta nu iti permite nici macar o bucata mica de prajitura, inseamna ca e mult prea stricta 😀
Constantin Narcisa says
La aceasta minunata prajitura ce crema de branza si ce fel de smantana pentru frisca folositi? Multumesc mult!
Paula Gafitescu says
Buna Narcisa. Ma bucur ca-ti place prajitura! De obicei folosesc smantana pentru frisca “La Dorna” cu 35% grasime. O zi frumoasa!