Orange Nutella Cheesecake – Cheesecake cu nutella si aroma de portocala. Portocala este parfumul sarbatorilor de iarna. Portocala este aroma iernilor geroase de care noi nu prea mai avem parte….dar poarta amintirea lor. Portocala este acel fructe pe care il mananci si te umple instant de vitamine, iti da energie si un start minunat in orice zi. Este un fruct dulce si aromat dar si plin de benefecii pentru organism.
Dupa ce ne-am luat portia zilnica de vitamine din portocale, putem sa ne luam si portia zilnica de dulce, si mai ales dintr-un dulce aromat. Orange Nutella Cheesecake – asa cum ii spune si numele este combinatia grozava dintre portocala, nutella si branza. Arome puternice, folosite cu masura, dau gusturi fine.
Crusta
200 gr biscuiti digestivi
50 gr alune de padure
50 gr unt
Umplutura
150 gr nutella
100 ml smantana
600 gr branza
4 oua medii
1 lingurita extract vanilie
2 linguri suc portocale
coaja rasa de portocala
Topping
200 ml suc de portocala
50 gr zahar
4 gr gelatina + 4 linguri apa
80 gr ciocolata neagra
50 gr smantana dulce
Crusta. Macinam alunele de padure mpreuna cu biscuitii. Adaugam untul topit si amestecam usor pentru a obtine un aluat sfaramicioss.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 20-22cm diametru. Punem biscuitii pe fundul tavii si apasam bine cu fundul unui pahar plat. Coacem crusta timp de 10 minute la 160 de grade. Reducem apoi focul la 150 si scoatem tava pe un gratar. Preparam umplutura.
Umplutura. Mixam nutella cu smantana si crema de branza pana obtinem o crema omogena. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare. Nu mai mult de un minut insa. La final punem vanilia, sucul de portocale si coaja rasa de portocala. Omogenizam usor.
Turnam compozitia in tava peste crusta apoi nivelam. Punem cheesecake-ul intr-o tava mai mare. Turnam apa fierbinte in tava mai mare, pana la jumatatea cheesecake-ului. Dam tavile la cuptor. Coacem cheesecake-ul pentru 45-50 de minute. Oprim focul si lasam prajitura in cuptor pana la racirea completa apoi o dam la rece.
Topping. Punem gelatina la hidratat in 4 linguri apa. Sucul de portocale il amestecam cu zaharul si-l punem intr-o oala pe foc. Amestecam pana se incalzeste si se topeste zaharul. Nu trebuie sa fiarba. Oprim focul si adaugam gelatina amestecand continuu pana la dizolvarea acesteia. Lasam sucul la rece pentru o jumatate de ora apoi il punem peste cheesecake. Dam cheesecake-ul la rece.
Topim ciocolata neagra impreuna cu smantana la bain marie. Punem ciocolata peste cheesecake – dupa ce s-a intarit crema de portocale – pornind din centru insa fara a ajunge pe laterale.
Dam din nou prajitura la rece. Servim orange nutella cheesecake in portii generoase si deosebit de aromate. Enjoy!
Andreea says
arata incredibil, mi-a lasat gura apa !!!
Paula Gafitescu says
Andreea, multumesc mult!
mirey says
Cand dam cheesecake-ul la cuptor trebuie pus intr-o alta oala cu apa?
Paula Gafitescu says
Buna, nu este obligatoriu insa da, se poate pune cheesecake-ul intr-o alta tava mai mare cu apa fierbinte. Zi frumoasa!