La multi ani! Bine v-am regasit in 2016 si va doresc sa aveti parte de un an nou plin de bucurii si vise implinite. Un an nou minunat sa aveti, un an asa cum vi-l doriti! Eu va intampin in acest an cu un tort deosebit, un entremet cu ciocolata, mure si fructe exotice. Un tort demn de sarbatoare, delicat si elegant cu arome minunate si nelipsita ciocolata. Sper ca acest tort sa anunte inceputul unui an nou frumos si plin de retete!
Blat
2 oua
2 linguri zahar
2 linguri faina
15 gr unt
1 praf de sare
Crema fructe exotice
200 gr compot fructe exotice SunFood
5 gr gelatina + 50 ml apa
250 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
1 lingurita etxract de vanilie
in plus dulceata de mure
Crema ciocolata
100 gr ciocolata neagra
100 ml smantana dulce
150 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar vanilat
Decor
200 gr compot fructe exotice SunFood
30 gr mure
4 gr gelatina + 30 ml apa
100 gr ciocolata neagra
Blat. Untul il topim pe foc mic si il lasam la racit. Ouale le mixam bine cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit si mai mixam 10 secunde. Oprim mixerul. Faina o incorporam cu miscari usoare, de jos in sus.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava mica de 18cm diametru. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 15-20 minute. Il lasam pe un gratar la racit.
Crema ciocolata. Incalzim smantana dulce pana la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine.
Smantana pentru frisca o batem spuma tare cu zaharul vanilat. Incorporam frisca in crema de ciocolata racita, cu miscari de jos in sus. Punem mousse-ul de ciocolata intr-o tava de 12cm diametru, tapetata cu folie alimentara. Dam crema la congelator.
Crema fructe exotice. Fructele exotice le facem piure cu blenderul. Punem piureul pe foc si il incalzim usor. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Cand piureul e fierbinte oprim focul si adaugam gelatina si vanilia. Amestecam bine.
Smantana pentru frisca o batem spuma tare cu zaharul vanilat. Incorporam frisca in crema de fructe racita, cu miscari de jos in sus.
Decor. Punem piureul de fructe exotice pe foc mic impreuna cu murele si zaharul. Incalzim amestecul pana aproape de punctul de fierbere apoi oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute o adaugam peste piureul de fructe si amestecam bine. Lasam compozitia la rece pana montam tortul.
Ciocolata o topim la bain marie. O intindem pe hartie de copt, sau folie plasticata si o lasam la intarit. Cand e aproape intarita taiem cu un cutit ascutit fasii dreptunghiulare. Dam la rece pana acestea se intaresc complet.
Asamblare. Punem blatul inapoi in tava in care l-am copt. Intindem un strat de dulceata de mure. Peste crema de mure punem 2-3 linguri din crema de fructe exotice apoi din nou 2-3 linguri dulceata, fara a ajungr pana la margini. Punem apoi mousse-ul de ciocolata de la congelator. Umplem forma de tort cu crema de fructe exotice ramasa. Dam tortul la rece pentru 4-5 ore sau peste noapte.
Turnam glazura peste tort. Daca este nevoie, o turnam in doua reprize. Decoram tortul cu fasiile de ciocolata pe laterale, iar deasupra cu ciocolata si bomboane de ciocolata.
Feliem tortul cu un cutit cu taisul fierbinte. Servim cu pofta!
La multi ani!
La multi ani!

Sa ai si tu un an asa cum il visezi, cu multa inspiratie si retete delicioase
Arata super! Un An Nou plin de bucurii si sanatate iti doresc!
La mulți ani !
Arata foarte bine tortul , în poza apare și o crema alba care nu e scrisa în reteta…
Îmi cer scuze tocmai am realizat ca este crema cu fructe exotice…
Splendid tortul tau, felicitari !
La multi ani, un An Nou plin de bucurii si multe realizari !
ceva deosebit , nu am știut cât zahar sa pun pt decor, fapt pt care pt gustul meu ar fi trebuit un pic mai dulce dar a fost bun. Mulțumesc pt reteta
Buna arata minunat? Dar nu ai specificat exact cat zahar si in crema de fructe exotice ai scris si dulceata de mure! Multumesc?