Pentru weekenduri mereu pregatesc ceva bun si dulce. Fie ca este vorba de un desert mai simplu, fie ca este vorba de ceva mai complicat. In functie de timp imi stabilesc si retelele. Cand vreau ceva rapid si bun fac un cheesecake, sau un tort cu blat de biscuiti si creme simple, fara coacere. Asa este acest tort cu branza, ciocolata si caramel. Imbina cateva din ingredientele mele preferate intr-un mod simplu si ispititor in acelasi timp. Crema densa de ciocolata, strat generos si aromat de caramel cu alune de padure crocante. La final un strat aerat, alb si catifelat de crema de branza cu frisca. Totul este simplu, dar impreuna alcatuiesc un tort minunat, placut ca aspect, deloc incarcat dar cu un gust irezistibil. Enjoy!
Crusta
400 gr biscuiti digestivi
100 gr unt
1 lingura cacao
Crema ciocolata
200 gr ciocolata neagra
100 ml lapte condensat
50 gr unt
50 ml smantana
2 gr gelatina + 2 linguri apa
Crema caramel
150 gr zahar
80 gr unt
80 gr smantana
100 gr alune
1 praf sare
Crema branza
400 gr crema de branza
100 gr lapte condensat
400 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra vanilat
Crusta. Topim untul la foc mic si il adaugam peste biscuitii macinati marunti si amestecati cu cacaoa. Amestecam usor.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24cm diametru. Punem biscuiti in tava si ii ridicam usor si pe margini. Apasam bine cu fundul unui pahar.
Crema ciocolata. Punem gelatina la hidratat in apa rece. Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu laptele condensat, untul si smantana. Cand amestecul e omogen il luam de pe foc si adaugam gelatina. Punemm crema de ciocolata peste crusta si o dam la rece.
Crema caramel. Punem zaharul la caramelizat. Cand se transforma in caramel adaugam sarea si smantana apoi amestecam repede pentru a evita intarirea cremei. Adaugam si untul si continuam sa amestecam pana obtinem o crema omogena.
Tocam usor alunele si le punem peste crema. Turnam caramelul peste crema de ciocolata si dam din nou tortul la rece.
Crema de branza. Amestecam crema de branza cu laptele condensat pana crema e omogena. Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana obtinem o spuma ferma. Incorporam frisca in crema de branza cu miscari de jos in sus. Punem crema peste caramel, doar cand acesta este intarit.
Lasam tortul la rece peste noapte pentru a se intari cremele. Desprindem cu grija inelul de la tava de tort. Decoram tortul cu ciocolata topita si betisoare de ciocolata. Pentru a-l felia folosim un cutit cu taisul fierbinte. Enjoy!
Un tort minunat.
Cum ati reusit sa intariti ceema de branza??? Caci eu am fct exact ca in reteta si a curs toata…. trebuia si gelatina si nu scrie…