Pasca este desertul meu preferat in sarbatorea Pastelui. Imi place faptul ca alatura doua componente dragi mie: aluatul de cozonac si crema de branza ( in cantitati mari ). Pasca cu ciocolata este ceva ce imi place nu doar de Paste, ci oricand. Ciocolata cu branza nu o pot refuza vreodata. Tocmai de aceea pasca cu ciocolata este acel desert excelent pe care il poti pune pe masa de Paste. Si il servesti alaturi de cei dragi, in momente frumoase, incarcate de emotie si bucurie.
Este drept ca nu de fiecare data avem pasca cu ciocolata pe masa de sarbatoare. Insa de fiecare data avem pasca. Aromele si ingredientele difera. Acestea din urma sunt surpriza din fiecare an care transforma pasca in ceva nou, desi totusi vechi. Aromele alaturate acestui desert reprezinta traditia dusa mai departe, dar sub o alta interpretare. Iar interpretarea de azi este simpla. Iubitorii de ciocolata o vor adora…cu siguranta!
Aluat cozonac
reteta de cozonac o gasiti aici
Umplutura
500 gr crema de branza
200 gr ciocolata neagra
100 ml smantana dulce
150 gr zahar
1 lingurita zahar vanilat
1 lingura cafea
4 oua mari
1 praf de sare
Aluatul de cozonac il facem dupa reteta de cozonac de aici, dar jumatate din cantitate. Il lasam la dospit timp de o ora pana isi dubleaza volumul.
Topim ciocolata neagra pe foc mic impreuna cu smantana dulce si cafeaua. Crema de branza o mixam cu zaharul si zaharul vaniliat. Ouale le batem usor cu un praf de sare. Adaugam ouale peste crema de branza si amestecam bine, pana la omogenizare.
Adaugam ciocolata topita si racita, in fir subtire. Mixam bine compozitia.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Pregatim o tava de tort cu peretii detasabili. Intindem aluatul de cozonac intr-o forma rotunda mai mare decat diametrul tavii. Punem aluatul in tava, acoperim atat fundul cat si peretii laterali, pana sus.
Turnam crema de branza si ciocolata in tava. Nivelam. Ungem aluatul cu ou batut.
Punem tava in cuptorul incins. Coacem pasca timp de 40-45 de minute, pana cand este rumen aluatul pe margini. Scoatem pasca din cuptor si o lasam pe un gratar la racit.
Portionam pasca in momentul in care s-a racit complet. O servim cu pofta si voie buna!
Buna Paula. Poti pune te rog si linkul catre aluatul de cozonac? Cel putin eu nu il pot accesa. Ms
Buna Petruta. Am corectat acum si linkul. Ar trebui sa il poti accesa acum. Zi frumoasa!