Prajitura de post cu ciocolata si ghimbir. Sau inca o prajitura cu ciocolata. Dar nu numai. Pe langa ciocolata am mai adaugat si doua arome exotice: ghimbirul si laptele de cocos. Au transformat prajitura in ceva aromat, delicios, dens si bogat atat ca gust cat si ca textura.
Ciocolata si ghimbirul merg tare bine impreuna. Chiar si in dulciurile de post. Le confera o aroma delicioasa. Pentru cei ce nu iubesc ghimbirul, va spun ca cel pudra are o aroma delicata. Nu va da face prajitura de nemancat, doar o va imbunatati la gust. Cei care il adora, pot sa pluseze la cantitatea de ghimbir. Enjoy!
Ingrediente
200 gr faina
40 gr cacao
5 gr praf de copt
1 lingurita ghimbir pudra
1/3 lingurita sare
1 banana mare coapta
100 ml apa minerala
100 ml apa fierbinte
100 gr zahar
70 ml ulei
Crema
150 gr ciocolata neagra
70 ml lapte de cocos
Glazura
1 lingura unt de cocos
100 gr ciocolata neagra 70%
Amestecam ingredientele uscate intr-un bol: faina, cacaoa, zaharul, praful de copt, ghimbirul si sarea.
Banana o facem piure apoi o amestecam cu uleiul si apa minerala. Adaugam ingredientele lichide peste cele uscate. Amestecam usor. Turnam treptat si apa fierbinte si amestecam pana la omogenizare.
Preincalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam cu hartie de copt o tava de 20/30 cm dimensiuni. Turnam compozitia in tava si nivelam.
Coacem prajitura timp de 30 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. O lasam in cuptor pana se raceste complet.
Taiem prajitura racita in doua bucati, de 20/15cm. Pregatim apoi crema si glazura.
Crema. Incalzim laptele de cocos pana la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Dupa doua minute amestecam. Punem crema peste o bucata de prajitura si acoperim cu celalalt blat. Lasam deoparte pana se intareste crema.
Glazura. Topim untul de cocos si ciocolata la bain marie. Cand amestecul e topit complet il luam de pe foc.
Taiem prajitura in patratele. Fiecare patrat il glazuram cu ciocolata. Decoram cu nuci si ghimbir confiat. Servim cu pofta!
mikaela says
Apetisanta si aratoasa.Blatul nu are zahar?
Paula Gafitescu says
Buna Mikaela, ma bucur ca-ti place! Blatul are si zahar, l-am trecut acum si in reteta. O zi frumoasa!