Prajiturele de post cu mango si banane – sau o reteta simpla de a acoperi nevoia de dulce intr-o zi de post.
Prajiturile de post ne permit o gama mai limitata de ingrediente. Nu avem la dispozitie multe din ingredientele necesare preparii prajiturilor in mod obisnuit. Ma refer la oua si produsele lactate. Si ca sa faci o prajitura buna de post trebuie sa pui imaginatia la incercare. Asta in cazul in care vrei sa scapi de rutina negresa de post, cornulete de post, chec de post ( retete pe care le-am incercat si eu). Si atunci alegi altfel ingrediente. Cum ar fi mango. Daa, mango transforma o prajitura simpla in ceva foarte aromat. Si colorat frumos. Chiar nu mai simti lipsa culorii pe care o da oul. Sucul de portocale este acel agent acid care alaturi de praful de crestere ( bicarbonat ) face prajitura mai pufoasa. Banana este cea care leaga compozitia. Restul ingredientelor sunt cele de baza.
Asadar, din ingrediente destul de putine si comune, au iesit aceste prajiturele de post cu mango si banane. Foarte rapide, foarte simple si aromate. Si da, au si ciocolata…pentru ca nu putea sa lipseasca tocmai ciocolata. Enjoy!
Ingrediente
250 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
100 ml suc de portocale proaspat stors
1 mango bine copt
1 banana
60 ml ulei
100 gr zahar
1 praf de sare
Glazura
100 ml lapte de cocos
150 gr ciocolata neagra de post
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 30 min Nr portii: 12
Amestecam faina cu un praf de sare, praful de copt si bicarbonatul. Uleiul il amestecam bine cu zaharul pana cand zaharul se dizolva complet.
Mango il curatam de coaja si taiem toata pulpa. Punem in blender pulpa de mango, banana si sucul de portocale. Mixam ingredientele pana obtinem o crema.
Amestecam fructele cu uleiul apoi turnam totul peste ingredientele uscate. Omogenizam compozitia, dar nu exageram cu mixarea.
Preincalzim cuptorul la foc mediu. Pregatim 12 forme de briose sau de minic chec, sau mini-guguluf. Umplem formele cu compozitie pana la 3/4 dion capacitate. Coacem prajiturele timp de 30 de minute. Dupa ce oprim focul le mai lasam 5 minute in cuptor apoi le transferam pe un gratar.
Glazura. Aducem laptele pana la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam usor. Turnam glazura peste prajiturele. Servim cu pofta!
olivia says
O reteta mai mult dacat binevenita,acum in post.Multumim mult.
Paula Gafitescu says
Olivia, ma bucur ca-ti place!