Cornurile de post sunt foarte gustoase. Daca avem cornuri bicolore de post putem spuna ca sunt si foarte aratoase. Cu felirute umpluturi pot deveni un desert minunat atat in zilele de post cat si in zilele cand nu tinem post. Aluatul poate sa fie la fel de pufos si de aromat. Daca dozam ingredientele si aromele atat cat trebuie obtinem ceva foarte bun. Un aluat moale si usor de prelucrat, care si dupa coacere ramane pufos, fara sa se usuce. Este un aluat care rezista cateva zile bune. Insa, fiind cornurile atat de bune, cu siguranta vor trece ca painea calda.
Ingrediente
500 gr faina alba
100 gr faina integrala
2 linguri cacao
200-250 ml lapte de soia/migdale/cocos
100 ml apa minerala
3 linguri ulei
1/2 lingurita sare
15 gr drojdie proaspata
3 linguri zahar
1 plic zahar vaniliat
Umplutura
ciocolata neagra
100 gr nuci macinate + 200 gr gem de prune
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 20 min Timp de asteptare: 80 min
Cernem faina iar in mijloc facem o adancitura.
Incalzim usor 100 ml lapte de soia ( migdale, cocos ) impreuna cu o lingura de zahar. Cand e caldut oprim focul si adaugam drojdia si lasam 10 minute la dospit. Daca nu aveti lapte de soia puteti sa folositi apa in schimb.
Punem maiaua peste faina, adaugam sarea si zaharul ramas. Incepem sa framantam. Adaugam restul de lapte treptat si apa minerala pana cand obtinem un aluat omogen si nelipicios. Continuam framantarea inca 10 minute. La final adaugam uleiul si mai framantam pana la omogenizare. Impartim aluatul in doua si intr-una din bucati adaugam cacaoa si mai punem putin lapte vegetal. Framantam bucata cu cacao pana se uniformizeaza. Acoperim ambele bucati de aluat cu folie alimentara si le lasam la dospit timp de 40-50 de minute.
Rasturnam aluatul alb pe masa de lucru infainata si-l intindem intr-un dreptunghi de aproximativ 0.5cm grosime. Procedam la fel cu aluatul cu cacao. Punem aluatul cu cacao peste cel simplu si mai intindem usor pentru a se lipi cele doua bucati de aluat.
Taiem aluatul in triunghiuri. In mijlocul fiecarui triunghi punem o lingurita de gem cu nuca iar apoi rulam astfel incat sa obtinem un cornulet. Procedam la fel cu toate triunghiurile. Putem sa folosim si ciocolata neagra ca umplutura.
Punem cornurile obtinute in tava. Le ungem cu putina miere diluata cu lapte vegetal. Lasam cornurile la dospit pentru jumatate de ora.
Intre timp preincalzim cuptorul la 190 de grade. Dupa ce au dospit cornurile le bagam in cuptor. Dupa 10 minute reducem focul la 175 de grade. Mai coacem cornurile timp de 10-12 minute.
Le scoatem din cuptor si le acoperim cu un prosop curat pentru a evita uscarea. Dupa ce s-au racit le ungem din nou cu putina miere diluata si presaram fulgi de migdale.
Servim cornurile bicolore de post cu un pahar de lapte de soia, cocos, migdale…sau de care va place. Sa aveti pofta!
Leave a Reply