Cupcakes marmorate cu capsune sunt un desert simplu si delicat de inceput de vara. Nici prea sofisticat, nici prea banal. Sunt prajiturele gustoase cu aroma minunata de capsune si lamaie. Sunt minunate pentru zilele cand ne dorim un dulce rapid, nepretentios, dar totusi elegant. Iar copiii, stim cu totii ca ei le adora si nu vor lasa niciuna in farfurie.
Sunt perfecte si pentru picnic. Daca renuntam la decor putem sa la transportam cu usurinta. Si sunt grozave chiar si fara decor. Sunt umede, pufoase, dulci si acrisoare in acelasi timp.Capsunele marmorate de deasupra le confera atat culoare cat si gust. Un deliciu!
Ingrediente
250 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/3 lingurita sare
150 gr zahar
80 gr unt
200 gr iaurt grecesc
2 oua mari
1 lingurita extract de vanilie
100 gr capsune dulci si zemoase
Decor
400 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
1 lingura suc de lamaie
coaja rasa de lamaie
coulis de capsune ( reteta aici )
Timp de preparare: 30 min Timp de coacere: 25 min Nr portii: 12
Cupcakes. Spalam bine capsunele si le rupem coditele. Le stropim cu putin suc de lamaie apoi le facem piure cu blenderul. Trecem piureul prin sita si il lasam deoparte
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim 12 forme de briose. Untul moale, la temperatura camerei, il mixam bine cu zaharul pana devine cremos. Separat amestecam faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul.
Adaugam 2 linguri de faina peste crema de unt si un ou. Mixam bine pana la omogenizare. Procedam la fel si cu urmatorul ou. Adaugam restul de ingrediente uscate si iaurtul. La final adaugam 2 linguri de piure de capsune si extractul de vanilie. Omogenizam usor.
Distribuim compozitia in cele 12 forme. Desupra fiecarei cupcake punem cate o lingurita din pireul de capsune. Marmoram cu varful unui cutit. Punem prajiturele la copt si le coacem timp de 25-27 de minute, pana trec testul cu scobitoarea. Le scoatem pe un gratar la racit.
Decor. Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana cand devine pufoasa. Adaugam coaja rasa de lamaie si sucul de lamaie si amestecam usor.
Decoram fiecare cupcake cu frisca. Deasupra punem o lingurita de coulis de capsune racit. Reteta de coulis o gasiti aici. Decoram fiecare cupcake cu o capsune proaspata si dulce. Enjoy!
Leave a Reply