Caramelele de casa se pot face intr-o varianta foarte usoara folosind lapte condensat. Se mai adauga cateva ingrediente simple si reteta este gata. Aproape gata. Trebuie sa mai adaugam si faptul ca se pun toate pe foc timp de 15-20 de minute. Apoi asteptam aproximativ o ora pana se racesc complet si le putem servi. Nu este mult de lucru, dar cu siguranta este un desert extrem de bun. Cu totii iubim caramelele, sau cel putin o mare parte dintre noi. Gustul de zahar ars cu lapte este inconfundabil si da,da, ne trezim si cu o usoara dependenta. Dependenta de gustul acesta bun, bun de tot!
Aceasta reteta de caramele este de origine englezeasca, Englezii le numesc ‘salted caramel fudge’ care s-ar traduce in bomboane moi de caramel sarat. Oricum s-ar numi, fudge sau caramele, sunt delicioase, aromate si (usor ) lipicioase. Reteta este simpla, sa o faceti si voi!
Ingrediente
1 cutie lapte condensat indulcit (395 gr)
100 gr zahar brun
2 linguri miere
150 gr unt nesarat 80% grasime
100 gr ciocolata alba
50 gr nuci pecan
50 gr mango confiat
1/2 lingurita sare
Ungem cu unt o tava mica de 20/20cm. O tapetam apoi cu hartie de copt. Ciocolata alba o rupem bucatele. Nucile si mango confiat le tocam marunt.
Intr-o oala cu fundul gros punem pe rand: untul, zaharul, mierea si laptele condensat. Lasam pe foc mediu timp de 10 minute, pana se omogenizeaza si se dizolva complet zaharul. Amestecam in tot acest timp.
Marim focul si lasam compozitia la fierrt timp de 6-8 minute, pana capata o culoare aurie. Oprim focul si adaugam ciocolata alba si sarea. Amestecam bine de tot. Turnam compozitia in tava si nivelam. Deasupra presaram fructele uscate si le apasam usor. Lasam fudge-ul (caramelele ) la rece timp de o ora. Il portionam in bucati mici – de marimea unei caramele – si servim cu pofta. Enjoy!
Caramele sarate ( salted caramel fudge ) – o reteta simpla si delicioasa!
Gabriela says
Arată tare bine! Blogul tău este minunat, Paula!
Paula Gafitescu says
Gabriela, iti multumesc tare mult pentru aprecieri! Te pup!
cristina olteanu says
Bună! Super rețetă!
Cam căt pot fi păstrate și în ce condiții?
Mulțumesc!
Paula Gafitescu says
Buna Cristina. Se pot pastra pana la o luna, in loc racoros si intr-un recipient inchis ermetic.