Tartele cu fructe sunt printre preferatele mele in momentul in care vine caldura. O tarta cu crema de lamaie si capsune vine sa sustina peferintele mele si mai ales sa incante simturile cu combinatia de arome. Blatul pufos de vanilie este intregit de o crema fina si aromata de lamaie.
Deasupra tartei avem fructe proaspete, dulci, zemoase si colorate. Avem capsune, bune si carnoase. Avem capsune pline de culoare si savoare. Sunt minunate aceste capsune intr-o tarta. Sunt minunate intr-o tarta cu crema de lamaie. Dulceata capsunelor se imbina perfect cu gustul acrisor si racoros al lamaiei. Asadar, aceasta tarta cu crema de lamaie si capsune este proaspata si minunata! Perfecta pentru o zi de primavara.
Un blat de tarta pufos
reteta de tarta cu fructe de padure
Crema de lamaie
250 ml lapte
50 ml suc de lamaie
coaja rasa de lamaie
4 galbenusuri
100 gr zahar
30 gr amidon
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
Decor
400 gr capsune
1 lingura gem de caise
Blatul de tarta il puteti face dupa reteta de la tarta cu crema de vanilie si fructe de padure. Iese un blat minunat, pufos si aromat. Sau, daca sunteti grabiti ( sau primiti un blat cadou ) puteti sa folositi un blat gata facut de la Lidl, care este grozav de bun!
Crema de lamaie. Punem laptele si coaja de lamaie pe foc impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam separat cu un praf de sare si cu amidonul. Cand laptele e fierbinte turnam cateva linguri de lapte peste galbenusuri si amestecam bine. Rasturnam compozita de oua peste laptele din oala si punem crema pe foc mediu. Amestecam continuu pana cand crema incepe sa fiarba si se ingroasa.
Luam crema de lamaie de pe foc si adaugam sucul de lamaie. O acoperim cu o folie alimentara apoi o dam la rece.
Punem blatul de tarta pe un platou. Intindem deasupra crema fina si delicioasa de lamaie.
Capsunele le spalam si le stergem cu prosoape de hartie. Le taiem felii. Ornam tarta cu feliile de capsune in forma radiala.
Incalzim putin gemul de caise si ungem capsunele cu gem pentru a le conferi luciu. Servim tarta imediat. Este excelenta!
olivia says
Hristos a-nviat! Minunata si binevenita aceasta reteta,trebuie s-o pun in practica cat de curand.Multumesc.
Paula Gafitescu says
Adevarat a inviat! Ma bucur mult ca-ti place reteta aceasta. Este extrem de buna si racoritoare!
cozia says
ok dar forma de tarta n ai vrea tu sa ne o arati? ca eu am o forma de tarta insa nu e cu cerc detasabil, dar am si o forma dreptunghica caruia ii pot scoate placa de copt si cred ca numai asa pot coace blatul de tarta.
tarta este foarte imbietoare zau, cu crema de lamaie,preferata mea!
Paula Gafitescu says
Buna Cozia. Forma de tarta nu este detasabila, este acea forma de tarta cu adancitura pe margini. Tava se unge bine cu unt si se pune compozitia de blat in ea. Dupa ce se coace blatul in forma, se rastoarna tarta pe un platou si crema se pune pe ‘fundul’ tartei cum ar veni. Poti sa vezi cum arata tarta in reteta de aici: https://www.enjoy-dessert.ro/2015/08/tarta-cu-crema-de-vanilie-si-fructe-de-padure.html
Tarta e grozav de buna, chiar merita sa o incerci!
Petris Angela says
Ce diametru are forma.Pt o forma de 28 cm ce cantitati trebuie? Multumesc!
Paula Gafitescu says
Forma folosita de mine are 24cm diametru. Pentru o forma de 28, trebuie marite proportional.