Mini cupcakes cu afine si ciocolata, mini prajiturele dulci si aromate, mini franturi de bucurie! Mereu am spus despre cupcakes ca sunt de fapt o varianta foarte draguta a prajiturilor individuale. Aceste mini cupcakes sunt o varianta si mai draguta. Sunt adorabile! Cu blatul mic si rotund, crema abundenta si decoruri care, desi mari, nu le acapareaza intru totul, ci le completeaza in cel mai nimerit mod.
Aceste cupcakes cu afine si ciocolata sunt simple si rapide, dar atat de gustoase ca nu te mai saturi de ele. Un blat umed si plin de ciocolata, o crema ciocolatoasa si o afine proaspete si aromate. Un mic deliciu intr-o zi frumoasa de vara!
Ingrediente
40 gr cacao
40 gr ciocolata neagra
120 gr apa
220 gr faina
120 gr zahar
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita extract de vanilie
2 oua medii
1 lingurita extract vanilie
100 gr unt
100 gr afine
Decor
150 gr ciocolata neagra
300 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra
1 lingurita esenta amaretto
afine
bomboane ciocolata
Cupcakes. Amestecam cacaoa cu apa fierbinte si ciocolata neagra. Lasam la racorit. In bolul de la mixer punem faina, bicarbonatul, sarea, zaharul si praful de copt. Amestecam jumatate de minut pana la omogenizare. Adaugam untul si mixam pret de 2-3 minute.
Adaugam apoi ouale, pe rand, apoi vanilia si crema de ciocolata. Mixam 2-3 minute pana cand obtinem o compozitie uniforma.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 grade). Pregatim o tava cu 24 forme de mini muffins. Putem sa le tapetam cu hartiute de copt sau le ungem cu unt si apoi tapetam cu faina.
Punem 1 lingurita de compozitie in fiecare cavitate. Deasupra punem 3-4 afine. Deasupra afinelor mai punem din compozitia de cupcakes astfel incat sa umplem formele pana aproape de marginea superioara. Coacem prajiturelele timp de 15-17 minute, pana cand se desprind frumos de lateralele tavii. Le scoatem pe un gratar la racit.
Crema. Punem smantana pe foc si o incalzim pana aproape de punctul de fierbere. Adaugam ciocolata rupta bucatele si zaharul pudra. Lasam doua minute la odihnit apoi amestecam bine. Incorporam si amaretto. Lasam crema deoparte. Cand ajunge la temperatura camerei o dam la congelator pentru o ora. Mixam apoi crema cu mixerul pana se deschide la culoare si devine ferma si pufoasa.
Ornam prajiturelele cu crema de ciocolata, afine si bomboane de ciocolata. Enjoy!
Alice B says
Foarte dragute mititelele.
Am o intrebare totusi: Conform pasilor de urmat pentru Cupcakes ar trebui sa ”Amestecam cacaoa cu apa fierbinte si ciocolata neagra”. Dar nu regasesc printre ingredientele pentru Cupcakes ciocolata neagra. Imi poti spune te rog ce cantitate de ciocolata neagra trebuie utilizata? Daca nu am fost eu atenta, te rog ignora mesajul.
Multumesc!
Paula Gafitescu says
Buna Alice. Da, este vorba de o cantitate de 40 de grame de ciocolata. Eu nu am fost atenta Multumesc de mesaj! Zi frumoasa!
carina says
Buna ziua! Retetele dumneavostra sunt superbe, insa cred ca ne-ar fi de mare ajutor niste poze cu pasii de urmat ai fiecarei retete.
Paula Gafitescu says
Buna Carina, ma bucur mult ca-ti plac retetele. Stiu ca pozele intermediare ar fi de ajutor, insa de cele mai multe ori sunt in lipsa de timp. Poate la un moment dat voi gasi timp si pt a face poze intermediare. Zi frumoasa!