Blondies nu inseamna nimic altceva decat varianta ‘blonda’ arenumitelor prajituri de tip brownie. Blondies, dupa cum bine ne dam seama, in loc de ciocolata neagra au in compozitie ciocolata alba. Ciocolata aia alba, dulce si cremoasa…care uneori e mult prea dulce pentru gustul meu, dar intr-o prajitura merge de minune. Ii confera o textura si aroma grozave. Iar datorita faptului ca nu duce lipsa de zahar, putem sa reducem considerabil cantitatea de zahar pe care o adaugam in prajitura. La cafeaua de dimineata este cea mai buna prajitura. Enjoy!
Ingrediente
200 gr unt
100 gr ciocolata alba
100 gr lapte condensat
1 lingurita extract de vanilie
3 oua
100 gr zahar
1 praf sare
175 gr faina alba
1 lingurita praf de copt
Decor
50 gr ciocolata neagra
50 gr ciocolata alba
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 16
Topim ciocolata alba impreuna cu untul pe foc mic, foarte mic. Cand amestecul e topit adaugam zaharul si amestecam bine.
Amestecam galbenusurile cu laptele condensat si extractul de vanilie. Le adaugam peste ciocolata topita si amestecam bine.
Separat amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt si sarea. Adaugam ingredientele uscate peste crema de mai sus si omogenizam.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand am obtinut o spuma ferma o incorporam usor in compozitia de mai sus. Amestecam incet, cu miscari de jos in sus.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 20/20cm. Turnam compozitia in tava si nivelam. Punem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Coacem prajitura timp de 25-30 de minute. O scoatem din cuptor si o lasam la racit pe un gratar.
Dupa ce prajitura s-a racit complet o decoram cu glazura de ciocolata alba si neagra. O portionam in patratele si o servim cu pofta. Sau cu o cafea langa, sau o cana de lapte. Enjoy!
Leave a Reply