Imi plac pufoseniile gustoase facute la cuptor. Imi plac la nebunie si aceste cornuri bicolore pufoase cu umplutura de ciocolata, migdale, portocala si stafide. Cu o umplutura aromata ce ma duce cu gandul la serile reci de iarna, cand iti doresti sa ajungi acasa si sa te rasfeti cu ceva bun, cald si cu un miros imbatator. Un miros de aluat dulce, copt. Un miros fin si aromat de portocala cu note subtile de vanilie, ciocolata si migdale. Sunt delicioase aceste cornuri, iar aluatul lor pufos te face sa nu te mai saturi de ele. Se fac simplu si multumesc intreaga familie. Enjoy!
Ingrediente
800 gr faina
30 gr cacao + doua linguri lapte
3 oua
80 gr unt
1 lingura ulei
350 ml lapte + 20 gr drojdie
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar vanilat
3 linguri zahar
Umplutura
150 gr ciocolata
100 gr stafide
50 gr migdale
coaja rasa de portocala
Aluat. Incalzim putin laptele pe foc mic, dizolvam zaharul si drojdia, apoi il lasam sa se odihneasca 10 minute.
Faina o cernem iar in milocul ei facem o gropita. Ouale le batem usor cu furculita apoi adaugam sarea, zaharul si zaharul vaniliat. Untul il topim la foc mic. Cacaoa o amestecam cu doua linguri de lapte sa facem o pasta.
Punem laptele si drojdia in mijlocul fainii. Turnam si amestecul de oua, untul topit si incepem sa framantam. Continuam framantarea pana obtinem un aluat elastic, omogen, moale dar nelipicios. Dupa caz mai adaugam faina sau lapte. La final adaugam lingura de ulei si framantam pana la omogenizare.
Impartim aluatul in doua. O jumatate o punem intr-un vas, presaram putin faina si acoperim cu folie. Cealalta jumatate o amestecam cu pasta de cacao, pana la omogenizare. Punem si acest aluat intr-un vas, presaram faina apoi acoperim cu folie.
Lasam aluaturile la dospit pentru o ora la loc caldut, ferit de curenti.
Umplutura. Ciocolata o tocam grosier. La fel procedam cu migdalele. Stafidele le lasam la macerat in apa calduta. Portocala o slama bine, o stergem cu un servetel curat si razuim fin coji aromate.
Scoatem aluatul alb si il intindem intr-un dreptunghi de 50/50cm dimensiuni. Procedam la fel cu partea maro a aluatului. Punem partea maro peste cea alba si mai intindem putin, pentru a lipi cele doua aluaturi. Taiem tringhiuri mari din aluat. Pe latura mai ingusta a triunghiului punem umplutura: ciocolata, migdale, coaja de portocala si stafide scurse de apa. Rulam aluatul astfel incat sa formam un corn.
Procedam la fel pana terminam aluatul. Punem cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou batut si le mai lasam jumatate de ora la dospit.
Intre timp incalzim cuptorul la 180 de grade. Dupa ce au dospit cornurile, le bagam la cuptor si le coacem pentru 25-30 de minute, pana cand se rumenesc frumos. Le scoatem din cuptor si le lasam jumatate de ora la racit. Apoi putem sa le servim cu pofta langa o cana de lapte cald, sau iaurt rece.
Leave a Reply