Sa va mai zic ca-mi plac ciresele? Stiti deja asta…Acum va spun ca-mi plac cupcakes(urile) si muffins(ii) pentru ca mi se par usor de facut, sunt niste prajiturele foooarte gustoase si arata foarte bine. Asa sunt si aceste cupcakes cu cirese care desi sunt foarte delicioase, la partea de aspect cam lasa de dorit. Insa noi le-am mancat chiar si asa.
Ingrediente cupcakes (12-16 bucati)
80 gr unt
2 oua mari
100 gr zahar
240 gr faina
25 gr cacao
240 ml lapte gras
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
100 gr cirese spalate si curatate de samburi
Ingrediente topping
150 ml smantana pentru frisca
150 gr crema de branza
50 gr zahar
50 gr cirese
Ingredientele sa fie la temperatura camerei, da? Asa vom lucra mult mai usor cu ele, si vom obtine o compozitia perfecta.
Untul il mixam cu zaharul pana devine ca o crema pufoasa si aerata. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare. Albusurile le punem separat intr-un bol.
Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, si adaugam in reprize in compozitia de unt, alternand cu laptele. Vom obtine o compozitie ca de smantana groasa.
N-am uitat de albusuri 😀 Le batem spuma tare cu sarea, apoi le adaugam in compozitia de cupcakes, amestecand usor cu o spatula.
Incalzim cuptorul la 180 grade, pregatim tava de briose cu hartie de copt, si punem cate una-doua linguri de compozitie. Adaugam ciresele rupte in jumatati, si daca mai avem compozitie putem sa mai turnam putin si deasupra cireselor.
Lasam la cuptor aproximativ 25-30 de minute, dar nu mai mult de 30 ca altfel se usuca prea tare. Le scoatem cu grija din cuptor, si le lasam la racit.
Acum ne apucam de topping…adica luam frisca de la frigider si o batem bine cu zaharul pana se intareste bine de tot. Separat mixam putin branza pana devine cremoasa, si o adaugam usor in frisca, folosindu-ne de o spatula.
In aceasta compozitie adaugam si ciresele taiate marunt, mai marunt decat am facut-o eu pentru ca bucatile mari m-au deranjat la ornat…Dam compozitia la rece pana in momentul ornarii.
Cand sunt reci cupcakes-urile noastre, le ornam dupa preferinta si inspiratie (poate mai buna decat a mea) 😀
Blatul de la cupcakes a iesit chiar bun, aerat dar nu prea tare, dulce dar nu foarte dulce, cu gust de ciocolata si parfumat de aroma cireselor.
Enjoy!!
Cand ma gandesc ce gust au,,,ma ia cu lesin,,,yamiiiiii,,,pupp!
Si mie imi plac ciresele,iar prajituricile tale sunt delicioase si de sezon.Pupici multi!
delicioase!
Excelente pentru cafeaua de dimineata!
si briosele si ciresele sunt preferatele mele.
Mmmm ce bunatate!!!!Daca o sa am timp o sa fac reteta ta in week-end.Hugs
Minunate… Pup!
Frumoase si gustoase! Fur si eu una!!
Pupici
Cu cirese nu am mancat niciodata :). very nice !
@mirela :)), da chiar au fot bune! Pup
@FLORY ma bucur tare mult ca-ti plac! Multi pupici
@Alina C. multumesc
@Cristina da, asa este…eu am omis cafeaua in poze 😛
@natalia ma bucur mult, inseamna ca trebuie sa le incerci :))
@Buburuza Bubu Multumesc :*, nu sunt greu de facut 😉
@Simona Simona, si mmai multe daca vrei 😛 Pupici
@The Wandering Oltean Si pentru mine a fost prima oara cand le-am facut, dar nu mi-a parut rau, multumesc!
Sara & Miki, ma bucur ca va plac! Pup
Te cred ca sunt grozave..arata super!
Nu ai pus apa minerala si au iesit pufoase. Trebuie sa incerc si eu reteta….mie nu-mi iese aluatul pufos daca nu folosesc apa minerala
Weekend placut
Si eu am o reteta cu cirese pe blog , insa si varianta ta cred ca e super delicioasa !!! 😉
@Carol hm, eu nu cred sa fi facut vreodata cu apa minerala. Ca sa iasa bine untul moale trebuie mixat destul de mult cu zaharul, pana zaharul e topit complet. Si toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Sper sa ai succes daca le faci! Pup
Magda, dau fuguta la tine pe blog, sa vad si varianta ta! Pup
Tare dragutele si bune, cu siguranta
Am avut norocul sa gust si sunt delicioase 😀 Paula, asteptam sa mai faci 😉
Mihaela, multumesc de aprecieri! Pup
Stefana, da ai avut :)) sa vedem daca-l mai ai 😛
Inca nu m-am saturat de cirese….. prajiturile tale sunt atat de apetisante. Eu sunt prinsa cu dulceturile. Pup