O noua reteta de cheesecake!!! Pentru toti cei care adora aceste preparat minunat, fin, cremos si delicios, ce sa mai zic :P!! Ce putea sa contina daca nu ciocolata si capsune :)) Capsunele sunt speciale, culese tocmai din gradina bunicilor mei, sunt dulci si aromate cum numai la ei pot fi. Ciocolata e din comert, asta e…daca bunicii mei n-au in gradina asa ceva…inca .
Cheesecake-ul mereu mi s-a parut un desert usor de facut, daca se respecta unele reguli, adica toate ingredientele sa fie la tempertaura camerei inainte de a ne apuca de treaba, si cand incepem prepararea sa incercam sa facem toate operatiunile una dupa cealalta, fara pauze prea multe.
La acest cheesecake lucrurile se complica putin, pentru ca se combina 3 tipuri de arome (pe langa cele clasice) si anume: ciocolata alba, ciocolata neagra si capsunele.
Incepem cu baza, pentru care avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
200 gr biscuiti de cacao(de casa folosesc eu mereu dar merg si din comert daca n-aveti de casa :P)
90 gr unt
Ca tot veni vorba de biscuitii de casa, sa nu credeti ca biscuitii din comert nu-mi plac, sunt foarte buni (la gust) dar contin niste chestii care ma sperie, numai cand incep sa citesc ce scrie pe eticheta :D…asa ca prefer sa-mi pun mainile la treaba si sa fac biscuitii acasa. Si nu doar biscuitii intra in categoria alimentelor din comert care ma sperie, ci mai multe dar despre asta o sa vorbesc intr-o alta postare, care sper sa apara cat de repede 😉
Ok, gata cu abaterile de la subiect, trecem la reteta 😛
Untul il topim intr-o cratita la foc mic si-l turnam peste biscuitii macinati fin la robot, sau manual cu sucitorul :D, stiti voi cum 😉
Pregatim o tava cu diametrul de 21 cm, o tapetam cu hartie de copt, turnam baza de biscuiti si apasam bine cu o lingura. Biscuitii nu trebuie sa fie decat la baza, nu si pe margine. Punem tava la frigider pana e gata umplutura…sau mai bine zis umpluturile
Umplutura
400 gr crema de branza
150 gr branza de vaci
80 gr smantana
50 gr ciocolata neagra
50 gr cicolata alba
100 gr capsune
3 oua mici sau 2 mari
1/2 lingurita sare
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingura amidon
Capsunele le spalam bine, le lasam putin la strecurat si le facem piure cu furculita.
Ciocolata alba o topim la microunde sau la bain marie si o lasam la racit. Procedam la fel si cu ciocolata neagra, dar intr-un vas separat, binenteles 😛
Pentru umplutura, punem la blender branza de vaci cu smantana, si mixam pana obtinem o crema fina. Adaugam crema de branza si acum putem folosi mixerul manual, sau stand daca aveti sunteti norocosi…eu nu prea am norocul asta…
Adaugam si zaharul si mixam maxim 3 minute la viteza medie. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, aproximativ un minut. In compozitia de branza mai punem esenta de vanilie, sarea si amidonul, dupa care mixam pana la omogenizarea completa in jur de 2 minute.
Impartim compozita in 3 parti egale pe cat se poate. Intr-una din parti punem ciocolata alba si amestecam bine, in alta ciocolata neagra, iar in ultima piureul de capsune.
Scoatem baza de la frigider si punem compozitia neagra, pe care o dam din nou la frigider pentru 10 minute.
Punem si compozitia cu ciocolata alba, si din nou introducem tava la frigider pentru inca 10 minute.
La sfarsit punem cu grija compozitia cu capsune si introducem tava la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru o ora. Cand este gata mijlocul va fi putin auriu. Scoatem cu grija tava din cuptor si lasam la teperatura camerei pentru 2 ore, dupa care punem cheesecake-ul la frigider pentru cel putin 6 ore.
Topping
200 ml frisca lichida
2 lingurite zahar pudra
Frisca lichida aka smantana pentru frisca (nu-mi place cea vegetala, dar si aia se poate folosi la fel de bine) o mixam bine cu zaharul pudra, dupa care ornam cheesecake-ul dupa preferinta. Servim cu multa pofta, pentru ca este delicios!
Enjoy!
Buburuza Bubu says
Mmmm cat de bine arata!!!Din nou am o pofta nebuna de un cheesecake asa bun
Carol says
O minunatie! Vreau si eu o feliuta.
Cat despre caspunile de la bunicii tai…. cred ca au un gust foarte bun, nu ca cele din comert. Sanatate multa bunicilor. Cred ca le plac si lor ce bunatati faci.
Simona says
O combinatie delicioasa!! Anul asta nu am apucat sa ma satur de capsuni… dar o portie de cheesecake nu refuz!
maria mihalache says
Da,tot ce este in gradina bunicilor nu poate fi decat bun asa ca voi cere o portie din aceasta bunaciune.
Alice Kitchenette says
Una din slabiciunile mele in materie de desert, iubest acest desert in orice combinatie iar ce ai pregatit tu aici arata DELICIOS…!
Alina Rhapsody says
I love it! Absolut minunata! Pup
Poliana says
Buburuza, ma bucur ca-ti place…si mie mi se face pofta ori de cate ori vad un cheesecake :))
Poliana says
Carol, multumesc…asa este, tot ce e de la bunici e mai bun si mai sanatos! Pup
Poliana says
Simona, eu ador capsunele! Cu mare drag te servesc cu o felie de cheesecake 😉 :*
Poliana says
Maria, asa este…cu drag te servesc! :*
Poliana says
Alice, ma bucur ca-ti place si tie, la fel pot sa spun si eu in materie de cheesecake…nu as refuza o portie niciodata 😉
Poliana says
Alina, ma bucur tare mult ca-ti place! Pupici
Mare Maria says
Garantat este un cheesecake de nota 10!!!!Pupici
Poliana says
Maria, multumesc de apreciere!!! :*
Mery says
Toate rețetele pe care le-am făcut au ieșit minunat și am avut laude. ITI MULTUMESC ENJOY și nu știu de ce nu mai.postezi retete ? Nu cred ca nu mai ai idei
Paula Gafitescu says
Buna Mery, multumesc pentru cuvintele frumoase! Sunt intr-o perioada in care timpul parca nu-mi ajunge pentru nimic. Daca voi reusi sa ma organizez mai bine, o sa reincep poastarile