O reteta simpla va aduc azi, usor de facut, are ceva calorii π dar daca nu exagerati cu portiile va promit eu ca nu se vor simti deloc. Fasolea verde imi place cel mai mult in ciorba, dar si preparata asa simplu cu ulei si Β usturoi – o mancarica ce o consumam destul de des in post.
Stiu ca se apropie postul, voi incerca sa postez si cateva retete de post, dar pana atunci va prezint aceasta mancarica buna, buna…doar cum altfel?
Ingrediente
500 gr fasole verde
4 oua fierte tari
3 oua
300 ml smantana
sare
piper
2 linguri pesmet
patrunjel
2 catei usturoi
100 gr bacon
Am scris bacon in reteta, dar eu de fapt nu am folosit bacon, ghiciti ce? π
Nu aveam bacon in frigider si cum nu aveam chef sa-mi misc fundul pana la magazin (cred ca nici de timp nu dispuneam prea mult, dar asta mi se intampla mereu nici nu are rost sa mai spun) am folosit ce am avut prin casa.
Cu ce incepem? Cu fasolea, pentru ca va dura putin mai mult pana se fierbe. Intr-o oala incapatoare punem 2-3 litri de apa si putina sare. In momentul in care fierbe apa turnam cateva polonice peste fasolea curatata de margini si rupta bucatele (dar fara sa o fi spalat inainte). Incercati sa acoperiti cu apa toata fasolea pentru ca acest procedeu tine rolul de spalare. Din cate am inteles eu de la mama, pentru ca de la ea am tehnica, daca oparim fasolea fara sa o fi spalat inainte cu apa rece atunci fierbe mai repede.
Scurgem fasolea bine si o punem in restul de apa, mai adaugam apa daca e cazul, si o lasam la fiert pentru aproximativ 45 de minute.
In timp ce fierbe fasolea ne ocupam de celelalte ingrediente.
Baconul il prajim putin, pana se scurge grasimea, apoi il scoatem pe servetele absorbante de hartie.
Fierbem tare 4 oua, prin tare a se intelege 7-8 minute.
Celelate 3 oua le batem usor si le amestecam cu smantana, pesmetul, patrunjelul si usturoiul tocate marunt. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Pregatim un vas termorezistent. Il ungem cu unt apoi il tapetam cu pesmet.
Fasolea se scurge bine de tot de apa, iar cuptorul il incalzim la 190 de grade celsius.
In tava pregatita asezam un strat de fasole verde, ouale fierte taiate jumatati sau rondele si deasupra punem restul de fasole si baconul. Peste toate acestea turnam compozitia cu oua si smantana si introducem vasul la cuptor.
Laura Nechita says
O frumusete, o deliciosenie, iar ma faci sa suspin mult timp :)))
Foarte apetisanta, bravoo pentru asa rezultat Te pup
adnia says
eeee, asa mancare mai zic si eu! vreau si eu portie!
Delicious Flavours says
Satioasa si gustoasa! Voi incerca si eu reteta, dar cu mazare ca mie nu prea-mi place fasolea verde π
Pupici
Poliana says
Laura, tare mult ma bucur ca-ti place! Te pup!
Poliana says
Adnia, daca vrei…ori iti faci, ori vii la mine la masa π Pup
Poliana says
Angela, cred ca merge si cu mazare, mie imi plac amandoua π Pup
Dorina says
Faina reteta , interesanta . Nu am incercat niciodata ceva de genul , dar as fi tentata
Poliana says
Dorina, e chiar bunuta! Poate te incumetezi! PUP
Anonymous says
Super buna Poliana ! Multumesc pentru inspiratie :D.