Ce rasfat poate fi mai bun dupa o vacanta frumoasa, dar cu un drum lung si obositor inspre casa?
Putea sa fie si o prajitura, dar aia nu tine tare mult de foame, asa ca am ales ceva mai consistent si mai rapid, pentru ca stiti voi, oboseala mare cere efort minim :))
Nu zic ca se face cat ai zice ‘pizza’, dar cu siguranta este o mancare usor de facut, si tare buna de mancat.
Cu desertul promit sa vin cat de repede pot, trebuie doar sa-mi fac ordine in casa si in ganduri, sa trec de la senzatia de vacanta (in care m-am cufundat in totalitate) la frenezia din bucataria mea
De ce am numit asa postarea aceasta? Pentru ca tine de alegerea noastra ce vrem sa punem pe farfurie. E foarte usor sa facem pizza, sunt pline raioanele cu fel de fel de branzeturi si mezeluri, trebuie doar cumparate, taiate si puse pe aluatul de pizza, care si el la randul lui se gaseste in comert, apoi repede bagate la cuptor, si produsul e gata.
Recunosc, si eu mai fac acest lucru, si vina cea mai mare o are lipsa de timp, bat-o vina 😛
De cand am inceput sa gatesc tot felul de produse de casa, cum ar fi pastrama si cascavalul, am inceput sa le folosesc si la pizza, asa ca pot sa spun ca am gasit si o alternativa sanatoasa dar si extrem de gustoasa.
Daca vreti sa o incercati, va garantez ca nu o sa va para rau, am testat-o eu pe pielea mea :))
Daca vi se pare prea mare efortul, atunci puteti inlocui ingredientele mai ‘dificile’ cu ce gasiti in comert. Cu siguranta tot buna va fi.
Aluat pizza
200 gr faina
120 ml apa sau mai mult
8 gr drojdie proaspata
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingura ulei
Umplutura
pastrama de curcan
cas de oaie
cascaval de casa
1 ceapa verde
1 rosie medie
2 oua
100 ml smantana
sare
piper
suc de rosii/ketchup (tot de casa, normal)
Incepem cu aluatul. Apa o incalzim putin si dizolvam in ea drojdia proaspata si zaharul, lasam asa 10 minute.
Faina o asezam intr-un castron si in mijlocul ei punem apa cu drojdia, apoi incepem sa framantam. Cand ingredientele s-au incorporat, adaugam sarea si mai framantam putin. La urma adaugam uleiul si framantam pana obtinem un aluat omogen, elastic si nelipicios. Lasam la dospit intr-un loc caldut pentu jumatate de ora.
Pentru umplutura nu am scris chiar toate cantitatile pentru ca nu am stat sa le cantaresc (foamea striga dupa mine), ci le-am pus dupa ‘ochi’. Voi puteti sa puneti din fiecare dupa preferinta. Oricum, ce trebuie sa spun e ca mie imi place pizza cu muuulta branza, si la mine a avut un avantaj clar in fata carnii.
Pastrama, cascavalul, ceapa si rosia se taie bucati. Casul se da prin razatoarea cu gauri mari.
Ouale se bat usor si se adauga smantana, sare si piper dupa gust.
Dupa ce aluatul a crescut putin, il intindem intr-o foaie subtire, rotunda, cu diametrul mai mare cu aproximativ 5cm decat cel al tavii (asta ca sa facem o bordura cu cas de oaie, lucru ce nu l-am spus pana acum :P)
Asezam aluatul in tava, punem casul de oaie pe margine si-l acoperim cu aluatul in surplus, in asa fel incat sa formam o bordura. Ungem aluatul cu un strat subtire de suc de rosii sau ketchup (dupa cum va place) si introducem tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 10 minute.
Dupa cele 10 minute scoatem cu grija tava din cuptor, si asezam pe aluat ingredientele gata taiate. Peste ele turnam amestecul de oua si smantana, si mai dam la cuptor pentru 20-25 de minute, pana cand e rumenita frumos pe deasupra.
Cand e gata, asteptam sa se raceasca putin, apoi o portionam dupa preferinta. In poza de mai jos am incercat sa surprind o sectiune cu pastrama de curcan in prin plan, si cu aluatul colorat de sucul de rosii.
A fost o pizza extrem de buna, a mancat si cel mic si mofturos, iar eu n-am avut retineri sa-l hranesc cu asa ceva.Â
Eu am servit-o cu rucola proaspata, baietii au preferat-o simpla, ca sa-i simta mai bine gustul 😛
Va servesc cu o felie rumena si aburinda?
Pofta buna!
Adela Zilahi says
Da , vreau si eu pizza, arata grozav de bine!! Pupicei!
DiaMar bucataria galbena says
Auzi la ea,va servesc?Pai indrazneste numa sa zici nu,ca fac urat.Arata suuuuuuuuuuuuuper bine.
Sa-ti fie de bine vacanta,draga mea.
Pupici!
FLORY says
Absolut grozava pizza ta!Bine ai revenit din vacanta!Pupici
Mare Maria says
O pizza de vis:)!!!!Bineinteles ca ma servesc si eu! Pupici
Buburuza Bubu says
Asa pizza….zau de nu pap de 3 ori pe saptama :)yuuumy
catkitchen says
Bio sau nu , e buna oricum !!! :);)
Cristina says
daaa! pastreaza-mi si mie!
Danutza says
Foarte, foarte buna!!
Angelica says
Ce bine arata!!!
Io votez Pentru…adica pentru pizza bio:-)
Pup!
Simona says
O pizza sanatoasa si gustoasa! Pupici
Poliana says
Adela, ma bucur tare mult ca-ti place, te invit la o portie! pup
Poliana says
Mihaela, draga mea, crezi ca as indrazni asa ceva? Nicidecum! Multumesc pentru urari! Pupici
Poliana says
Flory, ma bucur ca-ti place si ma bucur ca m-am intors cu bine la voi! Pup
Poliana says
Maria, chiar te rog, nu o sa-ti para rau! :*
Poliana says
Buburuza :)) nici noi nu ne-am saturat de ea asa usor! Pup
Poliana says
Magda, asa este! Si mie imi place si cumparata, dar parca mai ‘safe’ ma simt cand o fac acasa 😀 Pup
Poliana says
Danutza, multumesc! :*
Poliana says
Angelica, ma bucur ca-ti place, la fel votez si eu! 😉
Poliana says
Simo, multumesc! Pupicei!