Ca-mi place cheesecake-ul nu mai este un secret, si nu cred ca trece o luna fara sa incerc o combinatie noua. Β De data aceasta m-am gandit sa-l incerc cu mure, proaspete si parfumate. A fost o incercare reusita, iar dupa 2 zile n-a mai ramas nimic din el.
Crusta:
250 gr biscuiti digestivi
50 gr alune de padure
100 gr unt
Filling:
200 gr mure
2 linguri zahar brun
400 gr crema de branza
500 gr branza de vaci (sa nu fie uscata)
250 ml smantana
200 gr zahar brun
4 oua mari
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita esenta de vanilie
Topping:
200 ml smantana pt frisca
2 lingurite zahar vanilat
mure
Sa zic ca eu am cules murele nu ar avea rost, pentru ca asta e, dar trebuie sa recunosc ca anul acesta nu mi-am facut timp pentru asta. In schimb le-am luat de la piata, doar m-au fermecat pe loc cand le-am vazut.
Cum am ajuns acasa deja stiam ce o sa fac cu o parte din ele, adica partea ce ramanea nemancata, asa ca m-am pus repede pe treaba. Sa va spun si voua cum procedam.
Incepem cu murele, le spalam apoi le punem pe foc mic impreuna cu 2 linguri de zahar. Le lasam sa fiarba cateva minute pana cand scade sosul, oprim focul si le dam la rece.
Pentru crusta macinam fin alunele, apoi punem si biscuitii in robot si continuam prcesul de macinare. Untul il topim separat, apoi il adaugam peste biscuitii si amestecam. Pregatim o tava cu diametrul 23-24cm, o tapetam cu hartie de copt peste care turnam amestecul de biscuiti. Acoperim fundul tavii dar urcam putin si pe laterale.
Incalzim cuptorul la 180 de grade si coacem baza pentru 10 minute, timp suficient pentru a ne apuca de umplutura.
Branza de vaci o mixam la blender impreuna cu smantana pana obtinem o pasta fina, adaugam crema de branza si zaharul si mai mixam 3 minute. Adaugam ouale cate unul pe rand, mixam bine dupa fiecare. la sfarsit punem esenta de vanilie si sucul de lamaie, apoi omogenizam.
Scoatem tava din cuptor, iar peste baza turnam 3/4 din compozitie. In restul de 1/4 punem piureul de mure si omogenizam, apoi turnam amestecul cu mure in valuri in tava. Dam la cuptor pentru o ora, la 160 grade.
Cand cheesecake-ul e gata il lasam la racit 2 ore la temperatura camerei apoi il dam la rece pentru minim 6 ore.
Pentru toping e simplu, batem frisca bat si o dam la rece. Zdrobim cateva mure si pastram sucul. Ornam cheesecake-ul dupa preferinta, eu am pastrat cele mai frumoase mure pentru decorat.
Pofta buna!!
Ca nu a ramas nimic sunt sigura… Dar cu poftele mele ce sa fac??
Greu de refuzat asa ceva.Pup!
WoW!Arata Bestial!!!Bravo! hugs
E zuper dulcegaria ta Poliana!!!
Arata ispititor de bine:-)))
Pupic.
arata excelent!!! mersi pt reteta
Ce sa mai…zic…nu mai zic nimic! admir cu varf si indesat, inghit in sec si plec lasand siroaie de apa in urma mea!
te pupacesc
PS. daca mai vii pe la mine, adu-mi si mie o feliuta ( a se citi felieeee mareee) :)))))
valei, arata de milioane!
Eu nu prea mananc dulciuri cu branza, nu prea imi plac. Insa cheesecake-ul tau arata atat de delicat incat n-as putea spune nu unei portii!
sa-li-vez! si guess what? la cuptor am si eu un cheesecake aromat! π
Waw… si-atat ca deja sunt lesinata!!
Doamne …..ce bine arata:)!!!!! Yammy..e minunat !!!
Cristina, va trebui sa executi si tu o treaba de asta π
Mihaela, ma bucur ca-ti place! Pupici
Buburuza,multumesc!! Pup
Angelica, ma bucur tare mult ca-ti place!! Pupici
Monica, ma bucur ca-ti place!! π
Laura, eu ce sa mai zic?? Ma bucur ca-ti place, si incerc sa rezolv treaba si cu feliuta π Pup
Diamond, multumesc!
Corina, branza e printre preferatele mele in materie de dulciuri. Cheesecake-ul e un desert fin, abia daca simti ca e cu branza! Pup
Ophelia, abia astept sa-l vad pe al tau!! π
Simona, ma bucur ca-ti place π
Maria, ma bucur multa ca-ti place!! Pupici
buna ai un bog minunat reteta arata fff bine as avea o intrebare daca nu te superi cite oua ai pus in crema succes in continuare cu drag ely
Ely, multumesc frumos!! Ma bucur mult ca-ti place! Bag de seama ca am uitat sa pun cantitatea de oua, scuzele mele π 4 sunt la numar, am modificat si in reteta. Multumesc frumos pentru atentionare!