Recunosc ca nu prea fac deserturi cu pere, desi ca fructe imi plac fff mult. Pentru mine situatia este in felul urmator, cu cat imi place mai mult un fruct, cu atat mai putin il folosesc in deserturi, si asta pentru ca imi place sa-l consum in starea lui naturala, sa ma bucur din plin de el, fara nicio modificare sau combinatie etc. Binenteles orice regula are si o exceptie, si anume capsunele, care le consum cu placere oricum.
Reteta asta de cupcakes cu pere si cocos s-a nascut din dorinta de a face ceva cu pere, pentru ca am vazut ca duc lipsa, daaa…exact asa! Si din dorinta de a experimenta ceva nou, ca doar de asta m-am apucat de bucatarit si bloggerit.
Ingrediente cupcakes – 9 bucati (atatea au iesit)
50 gr unt
2 oua mari
80 gr zahar
160 ml iaurt gras
100 gr faina
100 gr nuca de cocos
1/2 lingurita esenta de rom
1/2 lingurita sare
1/2 praf de copt
100 gr pere
Decor
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar vanilat
felii de pere
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema, apoi se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.
Separat amestecam faina cu nuca de cocos, sarea si praful de copt ajutandu-ne de un tel.
Perele le spalam bine si le taiem cubulete, fara sa le curatam de coaja.
In compozitia de oua si unt adaugam amestecul de ‘prafuri’ si iaurtul, alternativ, si mixam bine dupa fiecare adaugare ca sa nu ramana cocoloase. La sfarsit punem si esenta de rom.
Cuptorul il incalzim la 190 de grade, nici mai mult nici mai putin. Pregatim tava pentru cupcakes cu hartiute speciale de copt. Punem compozitia in forme, apoi infingem bucatile de pere atat cat sa fie acoperite de aluat.
Dam la cuptor pentru 18-20 de minute, timp suficient pt a fi bine coapte. Le scoatem pe un gratar si le lasam la racit.
Pentru decor mixam bine frisca rece timp de un minut, adaugam zaharul vanilat si continuam mixarea pana capata consistenta dorita. Atentie, sa nu mixati prea mult pentru ca exista riscul sa se taie frisca, si asta clar nu va doriti.
Cand sunt reci, decoram fiecare cupcake cu frisca si cate un mot de para in varf π
Au fost tare delcioase si delicate, perele fac casa buna cu nuca de cocos si esenta de rom. Am pastrat cateva si pentru voi.Β Enjoy!
Daniela says
Merge de minune un cupcakes linga cafeluta mea… Multumesc de tratatie !
coco says
tare bine arata !
DiaMar bucataria galbena says
Cat sunt de frumoase!As servi una numaidecat.Pup!
Cristina says
Draga mea, imi plac ata de mult perele incat nu apuc niciodata(!) sa fac ce imi propun. Nu stiu cand le termin… Rar mai ajung in compot pentru fiul meu. Gata preparat, as manca fara sa stau pe ganduri, iar cupcakes-ul tau arata senzational!
Mihaela Mihalache says
A ajuns și la mine mirosul Pupici
alinutzika says
tare tare frumoase!
Mihaela - mykyduta says
Ce dragalase sunt!!!!!
Te puuup
Danutza says
Un desert deosebit si foarte fin! Arata minunat! :*
Carol says
Cand reusesti sa faci atatea chestii bestiale. Uff eu una nu apuc sa mai postez nimic de cand am revenit in tara. Pupici si bucurii multe. As vrea si eu o bucatita… mai ales ca in acest weekend nu pot face nimic dulce ca s-a sistat alimentarea cu apa Ș(
Emily says
delicioasa combinatie :*
Adnia says
eu nu m-am indurat sa bag perele in prajituri, dar le-am facut chipsuri la deshidrator, pt. iarna (daca mai ajung pana atunci). te pup!
Sidy says
Cat de bine poate sa arateeeeee, mai ales cu motzul acela !!!
Felicitari !
Daca faceai mai multe luam si eu una, dar daca doar 9 ti-au iesit….
Te tzuc si iti doresc o duminica linistita asa cum o vrei tu !
Fuat Gencal says
Çok güzel görünüyor.
Saygılar.
Irina says
Imi plac prajiturile cu pere, mai ales cele cu ciocolata. Nu am incercat niciodata cu nuca de cocos dar reteta ta ma inspira!
Poliana says
Daniela, ma bucur!! Sa-ti fie de bine! Pup
Poliana says
Multumesc Coco!
Poliana says
DiaMar, ma bucur ca-ti plac, serveste fara grija π Pup
Poliana says
Cristina, stiu si eu cum e cu perele ce dispar din farfurie :)) Ma bucur ca-ti plac prajiturelele mele! Pup
Poliana says
Mihaela :)) Pupici
Poliana says
Alinutzika, multumesc! :*
Poliana says
Mihaela, multumesc! :*
Poliana says
Danutza, ma bucur ca-ti plac! >:D<
Poliana says
Carol, eu as vrea si mai multe dar nici pe mine nu ma lasa timpul Sper sa se rezolve problemele tale cat de curand si sa dai startul la dulcegarii π Pupici
Poliana says
Emily, multumesc! Pup cu drag!
Poliana says
Adnia, interesanta ideea ta, eu la asta nu m-as fi gandit :)Pup
Poliana says
Fuat Gencal, teşekkürler!
Poliana says
Irina, au fost delicioase, eu m-am declarat fff multumita de rezultat! Pupici
Poliana says
Sidy, multumesc! Promit ca data viitoare sa fac mai multe π
Delicious Flavours says
Am vazut pe FB poza si mi-a placut foarte mult, abea am asteptat sa am putin timp sa intru pe blogul tau. M-am convins ptr a doua oara ca sunt delicate, iar combinatia de pere cu cocos ma face sa salvez repede reteta :))
Pupici
Alina Rhapsody says
O combinatie divina! Tare as mai papa una acum π
Pupici
Adela Zilahi says
Hmmm, cred ca am venit tarziu dar ma multumesc cu pozele !!! Pupici cu sclipici!!
Alex says
Ce bine arata !!! chiar aveam niste pere care tocmai si-au gasit drumul…
Rocsy Ciobanu says
Oricand merge un cupcake asa savuros!
Paula Gafitescu says
Angela, ma bucur mult ca-ti plac. E o combinatie ff delicata, asa cum ai spus. Sunt usor de facut…numai bune de mancat π Pupici
Dana says
Minunate!!!
Irina (Bucataria Irinei) says
Big big Like! Arata minunat. Imi inchipui gustul…..
Soso says
Arata super..Am cumparat toate ingredientele ,ma apuc sa le fac.Am o intrebare, decorul se pastreaza ok peste noapte la frigider? le voi servi maine la invitati:) Sau sa il fac maine dimineata?
Paula Gafitescu says
Buna Soso. Frisca rezista daca este batuta suficient de bine ( fara insa a o taia ). Trebuie doar sa pui cupcakes intr-o cutie ermetica pentru a primi miros de la alte alimente. Daca vrei sa fii sigura pe reusita si prospetime atunci poti sa bati frisca doar dimineata.