Nu, azi nu e dulce…e un chec aperitiv delicios, cu somon afumat, ardei si branza sarata, mmmm, o combinatie chiar reusita care s-a consumat foarte repede. Si sa nu va spun ce miros a facut in toata casa dupa ce l-am scos din cuptor 😀
Sa trecem repede la reteta ca azi nu vreau sa zabovesc prea mult la povesti.
Â
Ingrediente
3 oua mari
170 gr faina
1 lingurita sare
1 lingurita boia dulce
un praf nuscoara rasa
1/4 lingurita piper
50 ml smantana
25 ml ulei
80 ml lapte
1/2 ardei gras rosu
100 gr somon afumat
100 gr cas de oaie/telemea/cascaval
cateva fire patrunjel
Â
Timp de preparare:25 min. Timp de coacere: 60 min.
Ouale si un praf de sare le mixam cu mixerul pana devin spumoase si isi dubleaza volumul.
Ardeiul, de fapt jumatatea de ardei, ca al meu era destul de mare si mi s-a parut ca ar fi prea mult sa pun unul intreg, il spalam si il taiem in fasii mai micute. Somonul la randul lui il taiem marunt, la fel si patrunjelul.
Â
Casul de oaie (asa am folosit eu) il maruntim sau il dam pe razatoare, la fel procedati si cu telemeaua daca folositi dintr-aia. Daca folositi cascaval il treceti pe razatoarea cu gauri mari.
Â
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, boiaua dulce, nuscoara rasa si piperul. In alt vas amestecam smantana cu uleiul si laptele. Turnam jumatate din cantitatea de faina peste oua si mixam usor cu mixerul la viteza mica pana se omogenizeaza compozitia si nu mai raman cocoloase. Punem si jumatate din compozitia lichida, cealalta jumatate de faina si mixam din nou usor. La sfarsit turnam restul de compozitie lichida. Ardeiul, somonul,  casul/cascavalul  si patrunjelul le incorporam usor cu miscari de jos in sus.
Â
Preincalzim cuptorul la 180 de grade, Tapetam o forma mai maica de chec, de 17cm lungime, cu hartie de copt si turnam compozitia de chec, nivelam suprafata si dam la cuptor pentru 50-60 de minute, sau pana cand este bine rumenit deasupra. Al meu s-a rumenit bine dupa cum se vede in poza, a fost la bronzat, dar s-a si ales cu o mica crapatura…putin inestetica.
Â
Este tare bun, merge de minune cu smantana proaspata si cu o salata – eu am renuntat la salata in favoarea rosiilor, preferatele mele 😉
Â
Pofta buna!
Â
Ce harnica esti
superb, rapid si delicios – adica perfect! te pup
Nu am incercat niciodata un chec aperitiv cu somon. Cred ca ar fi timpul….
foarte fain checul, un aperitiv foarte bun.
Cu sigurantã delicios, personal imi place mult somonul:)
Delicios…imi place combinatia somon si ardei! Super prezentarea!
o zi buna..pa!
Nu pot sa refuz nicio feliuta, plus ca e cu somon 😉 puup
Excelent, mai ales dacă e cu somon, preferatul meu.
Super arata !
Iar combinatia cu somon ,e fina si parfumata .
Trebuie sa fie tare bun!!!!
Ce bine arata! Combinatia trebuie sa fi fost delicioasa!
ardei…legumu meu preferat…somon…ce sa mai zic…furat reteta !
Nu refuz o feliuta din bunatatea asta!Pup!
nu poate fi decat super bun! Pupici
Nu stiu cum sa zic.. dar faci niste poze de-mi vine sa rod monitorul!
Preparatul trebuie incercat cu siguranta, mai ales ca-s fan peste afumat!
Checul tau e super, ce imi place la checurile astea e ca poti “jongla” cu ingredientul principal.
Arata pur si simplu delicios!!
Draga mea, toate retetele tale sunt impecabile. Dupa ce termin dieta, sigur o sa incerc si eu ceva de la tine.
Pup cu drag!
Checurile aperitiv sunt preferatele mele. Arata super si e si tare bun. Pup!
Cat de bine poate arata !
Ce-mi plac mie checurile sarate , foarte fain ti-a iesit
Va multumesc frumos pentru toate aprecierile (prea dragute) ce mi le-ati facut! Va pup si va doresc un weekend minunat!
Asta da aperitiv. Cum poate sa arate de apetisant! … Si de pufos