Cand vine vorba sa fac un desert, deseori se intampla sa ma gandesc ce anume n-am consumat de mult, sa fie nou dar totusi vechi, si daca se poate intr-o combinatie diferita :))) Poate nu prea are sens ce spun, insa stiu ca atunci cand aleg sa fac desert si nu numai, poate fi vorba si de mancare, ajung sa rederulez meniurile din trecut pana ma opresc la ceva ce suna bine si care trebuie neaparat preparat
Reteta de azi consta intr-un clafoutis – cel de data trecuta cu visine si banane mi-a placut enorm – putin diferit, intr-o combinatie noua cu struguri, care trebuie sa recunosc m-a speriat putin pentru ca nu prea folosisem eu struguri in prajituri….dar care m-a cucerit complet. Sunt atata de aromati strugurii in prajituri, grozavi!! Dar musai sa fie fara samburi, ca altfel o sa aveti de lucru.
Ingrediente
100 gr migdale macinate
40 gr faina
1/2 praf de copt
4 linguri zahar brun
80 ml smantana
80 ml lapte
3 oua mari
300 gr struguri boabe fara samburi
fulgi migdale
1 lingura zahar vanilat
1 praf sare
40 gr caimac/unt
Acest clafoutis este putin diferit, are lichid mai putin si seamana mai degraba cu o prajitura/souffle, dar daca va place reteta clasica de cafoutis, puteti sa o luati de aici…sau sa puneti mai mult lichid (lapte) in compozitie.
Migadele daca nu le aveti gata macinate, atunci le puneti la robot si le macinati fin.
Intr-un vas amestecam migdalele cu faina si praful de copt. Untul – eu am folosit caimac pentru ca aveam in dotare – se freaca cu zaharul pana se mai deschide la culoare apoi se adauga galbenusurile pe rand si se mixeaza bine. Peste crema de unt si oua se pune smantana (de gatit) si se omogenizeaza. Adaugam si jumatate din cantitatea de faina, mixam cu mixerul la viteza mica, turnam laptele si apoi cealalta jumatate de faina si mixam usor.
Albusurile la batem spuma tare cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de clafoutis cu miscari de jos in sus. Pregatim 3 vase ceramice medii spre mici sau unul mai mare, le ungem cu unt si pe fund repartizam boabele de struguri. peste struguri presaram zahar vanilat si cate o lingura de fulgi de migdale, apoi turnam compozita de prajitura. Deasupra presaram fulgi de migdale.
Preincalzim cuptorul la 170 grade, si dam vasele la cuptor pentru 35-40 de minute pana se rumenesc bine deasupra. Eu am pus vasele pe raftul al 3-lea de sus in jos, pentru ca imi era frica sa nu se arda prea tare deasupra, si a fost tare bine.
Servim dupa ce clafoutisul a ajuns la temperatura camerei. Se poate consuma cu frisca, dar eu am omis-o de data aceasta.
Enjoy!
Sisters'Kitchen says
Delicios!!Am tot facut si noi clafoutis cu diverse fructe dar cu struguri si migadale nu:)
Alina Vicu says
Cu ce bunatati ne ademeni asa dimineata! Eu vin cu cafeluta
Pup
Any says
Arata prea bine si avind struguri in compozitie e in pas cu toamna care ne bate la usa. Ca cel putin la mine se face asteptata.
Daniela says
Yamiii, struguri nu mai am, dar ma autoinvit la tine la o portioara,… Pupici !
Buburuza Bubu says
Yuuumy!!!cine poate rezista in fata unei asa tentatii? hugs
Dohotariu-Avram Alina says
Cum să nu-ți placă?Toate rețetele tale arată extraordinar!Felicitări!
Maya says
Ce idee buna! Uite ca la struguri nu m-am gîndit! Merci
mirela says
Foarte bine arata,am sa fac si eu!!!
Cristina says
Un mare LIKE!!!!
alinutzika says
arata ff bine!
Simona says
Nici nu stiu cu ce sa incep.. dar in timp ce pap o portie de praji, iti admir vasele alea dragute rau!!
Kyra says
Da ma, bine. Profiti ca nu sint aici si faci tu cea mai super prajitura. Dar sa stii, nu ramin mai prejos, azi, nu mai departe, fac si eu. Ca prea arata bine ca sa nu fie si foarte buna. Deci, clafoutis sa fie.
Lia Maria Grozi says
Hmmm, ce bine arata !iar combinatia e dementiala, imi place mult de tot:)Minunata !
Sara & Miki says
Minunat ti-a iesit. Reusita unei prajituri sau tort se vede in sectiune si a ta e perfecta. Pup!
catkitchen says
Uite ca-n varianta aceasta nu l-am incercat , insa nu e tarziu , nu ?
Adriana says
Ce bun tre să fi fost! O idee bună pentru wee-kend
Paula Gafitescu says
Sister’s Kitchen, e tare bun in combinatia asta, merita facut. Pupici!
Paula Gafitescu says
Alina draga, ma bucur ca-ti place! Pup
Paula Gafitescu says
Any, la noi a venit de ceva vreme toamna, dar e placut afara…e o toamna frumoasa 😉 Pupici
Paula Gafitescu says
Daniela, poti sa vii si fara struguri 😉 Pup
Paula Gafitescu says
Buburuza, daca vrei cu adevarat poti 😛 Pup
Paula Gafitescu says
Alina, multumesc frumos!! :*
Paula Gafitescu says
Maya, e delicios asa…ma bucur ca-ti place! Pup
Paula Gafitescu says
Mirela, ma bucur multca-ti place, sa-l faci ca e delicios!
Paula Gafitescu says
Cristina, multumesc!
Paula Gafitescu says
Alinutzika, multumesc!
Paula Gafitescu says
Simo, ma bucur ca-ti plac si vasele mele, pup!
Paula Gafitescu says
Kyra draga, eu pentru voi am facut-o :)) Astept sa vad cu ce ne imbii tu! Pup
Paula Gafitescu says
Lia, multumesc frumos! Pupici
Paula Gafitescu says
Sara, multumesc frumos pentru aprecieri. Un weekend minunat!
Paula Gafitescu says
Magda, binenteles ca nu, niciodata nu e prea tarziu 😉 Pup
Paula Gafitescu says
Adriana, ma bucur ca-ti place! Pup