Nunu, nu este tort…sau am putea sa-i spunem si asa, hai sa fie un tort de mamaliguta. Suna dubios, ciudat?…suna a ceva ce nu prea ati manca? In mod sigur nu la desert, dar ca fel principal…mai exact ca o masa copioasa ar merge de minune. Asa ca azi va prezint un mod de a reinventa mamaliga noastra traditionala, sau clasica mamaliga, facuta din apa si faina de malai.
Sa nu credeti ca am ceva impotriva modului de a servi mamaliga simpla cu o bucata buna de branza si niste slaninuta langa ea :D, nici vorba…doar ca mie imi place sa mai ies din rutina, si sa transform ceva bun in ceva la fel bun, sau poate si mai si, doar ca sub un alt aspect.
Ce m-am gandit eu sa fac, aveam prin frigider niste bucati de carne ramase de la gratar, le vedeti in poza mai jos…ahh bune rau 😀 Mai aveam cas de oaie proaspat de la bunica…asa ceva sa tot ai la casa 😉 si pe langa toate astea mai aveam si o multime de rosii cherry luate din piata la oferta :)) Asa ca le-am adunat pe toate la un loc, am facut o portie zdravana de mamaliga si le-am bagat la cuptor.
Ingrediente
o cana faina de malai
1 l apa
1 lingurita sare
Umplutura
3 cotlete de porc ramase de la gratar
200 gr cas de oaie
1 ou
rosii cherry
Timp de preparare: 25 min. Timp de coacere: 30 min.
Pentru mamaliga punem apa la fiert, adaugam lingurita de sare si o lasam pe foc pana incepe sa fiarba. Masuram o cana de faina de malai, cana normala de 250ml, iar in momentul in care fierbe apa adaugam faina de malai treptat amestecand bine cu un tel sau lingura de lemn. Eu folosesc telul sa nu ma risc cu cocoloasele. S-ar putea sa nu trebuiasca chiar toata cana de faina, sau cine stie, poate mai trebuie o lingura in plus…important e ca in final sa avem o mamaliga nu prea moale, nu vrem sa curga din tava :P, dar nici prea tare astfel incat sa poata fi modelata si dupa ce s-a racit putin. Asa ca va orientati voi, dar eu zic ca o cana ar fi suficienta in mod normal.
Pentru umplutura…luam bucatile de cotlet si le taiem bastonase subtiri, la fel procedam si cu casul de oaie. Eu in prima faza m-am rezumat la aceste ingrediente. Am pus jumatate din cantitatea de mamaliga intr-o tava de 17cm diametru, am pus carnea si casul…si apoi mi-a venit ideea sa sparg si un ou acolo, zis si facut! Am turnat restul de mamaliga si am ‘ornat-o’ cu rosii cherry pe care le-am pus din loc in loc apasandu-le putin in mamaliga. Cam atat.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si dam mamaliga la cuptor pentru 30 de minute. O servim calda cu smantana, dar si rece cred ca merge destul de bine.
Sa aveti pofta!
Nicol says
Ce bine arata si cred ca e foarte buna! Pupici
daniela64 says
Quante cose sfiziose , complimenti Paula. Buona giornata Daniela.
Any says
Daca m-as fi uitat numai la poza, n-as fi zis ca-i mamaliga!
Extraordinar de bine arata!
Anki says
Minunat!
Asta e unul din felurile mele preferate , de fapt chiar fara carne si cu orice fel de branza (cu branza framantata … mniam-mniam)
Si rece e foarte buna, garantez
Dohotariu-Avram Alina says
Ioi, ce bun e!!! Arată într-un mare fel!
Kyra says
Aaaa. nuuuu, esti sadica! Balesc deja. Cum sa imi faci mie una ca asta? Parca ne imprietenisem? Pai, si bunatatea asta ati mincat-o singuri?
Bineeee.
Hai, uite, nu se pune de data asta.
Dar tot salivez!
catkitchen says
Eu as manca o asa feliuta de tort !!! 😉 Ador mamaliguta in straturi !!!
mandala says
Am putea face schimb eu dau niste croissante si buseuri cu ciocolata tu dai tort de mamaliga !!!
Mihaela Mihalache says
Un tort cu mamaliguta! Perfect pentru mine Pupici
mirela says
Vai cat de bine arata,,,ca mor de pofta,,,,,,pupp!
Alina Vicu says
Deduc ca suntem pe aceeasi frecventa pentru ca si eu aveam in proiect asa ceva, dar cum mi-ai luat-o inainte sevesc de la tine 😛
Pup!
Buburuza Bubu says
WooW cat de bine arata!!!Mi-ai dat o idee delicioasa pentru acest week-end!Multam!
Daniela says
Ooo, aratos tare tortuletul tau… pai ai avut primul si al doilea fel, iar imaginea e de desert… Arata demential, mi-ai facut pofta de mamaliguta… Pupici !
Adnia says
perfect!
Danutza says
Vaaai, ce super bunatate este aici! Cred ca as manca si 3 portii, asa de bine arata
Pup!:*
Haplea says
Imi place foarte mult mamaliga in straturi!!!
Ramona Alina says
Mã omori!!!ce bine aratã si ce poftã imi faci la ora asta :((
Carol says
Super tare!
DiaMar bucataria galbena says
Mie imi place foarte mult mamaliguta,asa ca servesc.Pup!
Simona says
Oleleuuu cum arata!!! Si la cat sunt eu de mamaligoasa.. vin direct la masa!!
Caietul cu retete says
Tort din asta sa tot mananci!Faina idee ai avut, arata grozav!
truedelights says
Chiar ca nu iti dai seama, la prima vedere, ca e mamaliga. Arata foarte bine! Ne-ai facut pe toti sa salivam
Irina (Bucataria Irinei) says
Simplu si delicios!
Adina says
Cata culoare intr-o farfurie cu tort!:)
O portie mare,repede!:))
Liana10 says
Deci, asa cevaaa…n-as refuza niciodata bunatatea asta!! puup
Rocsy Ciobanu says
O portie din mamaliga asta e tare consistenta!
Timea says
Ce frumos arata!
Dorina says
Fain “tort” , super ideea
Paula Gafitescu says
Dragii mei, ma bucur ca va place…acum ce pot sa zic, e clar ca nu mai este, doar asa virtual Va multumesc!!
Mihai says
Super, Paula!
Anonymous says
Doamna Miha, va rog muuuult, daca nu cer prea mult, sa-mi trimiteti reteta de PLACINTA CU IAURT, pe care ati postat-o saptamana aceasta pe FB (cel putin asa-mi aduc aminte ca era postata de Dv.); era preparata din 8 oua, 1 litru de iaurt, zahar vanilat si un pachet de foi de placinta; am URGENT nevoie de ea pt.ca vreau s-o duc la un priveghi in seara aceasta (mi-a murit o ruda fff draga, careia ii placeau prajiturile pe care i le duceam cu diferite ocazii…). Daca nu este reteta Dv., va rog sa-mi raspundeti pe adresa mea de e-mai mariaiancu3@yahoo.com, nu de alta dar s-o mai caut (singura salvare ar mai fi la Dna.Timea, pe blocul dumneaei, dar eu am ramas cu impresia ca Dv. sunteti autoarea retetei). Va multumesc din suflet cu anticipatie !!!
Paula Gafitescu says
Maria, imi pare rau dar eu nu sunt Miha, si nici nu am reteta de placinta cu iaurt. Am sa va contactez pe mail. Imi cer scuze ca nu va pot ajuta…
Bogdan Alina says
Foarte apetisanta! Arata bine, bine. Sigur e si f buna!Pup!