O noua reteta din categoria dulciuri pentru copii, dar consumate cu succes si de parinti. Cam asa a fost si la noi, cand am facut reteta asta m-am gandit la juniorul meu, dar n-a fost singurul ce s-a bucurat de biscuitii astia grozavi facuti in casa. Ce mi-a placut cel mai tare si mai tare la ei este faptul ca au mere in compozitie, si uite asa putem sa le dam fructe micutilor fara ca ei sa stie Va invit la biscuiti cu mere, scortisoara si fulgi de ovaz
Ingrediente
150 gr unt
150 gr zahar brun
2 oua medii
1 lingurita esenta de vanilie
230 gr faina
80 gr fulgi de ovaz
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita scortisoara
2 mere medii
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 15 min.
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana devine pufos. Adaugam cate un ou pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Adaugam si esenta de vanilie.
Faina o cernem impreuna cu sarea, scortisoara si bicarbonatul, apoi adaugam si fulgii de ovaz in cadrul ingredientelor uscate.
Merele le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoare. Peste amestecul de oua si unt punem treptat faina mixand bine ca sa nu ramana cocoloase. Spre final eu am renuntat la mixer pentru ca era tot mai groasa compozitia, si am luat o lingura pe post de obiect pentru mixat 😀
Dupa ce am incorporat toata faina adaugam si merele scurse bine de zeama si omogenizam.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade si tapetam o tava cu hartie de copt. Din compozitia rezultata formam bilute cu mainile umede pe care le punem la distanta unele de altele in tava (aproximativ 3-4 cm intre ele), apoi le aplatizam usor. Punem tava pe treapta de sus a cuptorului si lasam biscuitii acolo pana incep sa-si schimbe culoarea, aproximativ 15-18 minute.
Au fost deliciosi!! Unii au fost savurati langa o cana de iaurt, unii langa o cana de lapte…iar altii langa o cana de cacao cu scortisoara. Voi ce varianta alegeti?
Enjoy!
DiaMar bucataria galbena says
Sunt grozav de frumosi,si desigur gustosi!Pup!
Any says
Eu aleg toate variantele, dar imi place si varianta de rontaiala, fara nimic altceva. Adica buni oricum :)!
Haplea says
Ce bunatate de biscuiti.Cred ca au o aroma deosebita!
maria mihalache says
O combinatie de ingrediente fix pe gustul meu.
Pup,pup,pup!
Adina says
Chiar nu am facut biscuiti cu mere si ma incanta ideea,pentru sarbatori!:)
Simona says
Ce pofta mi-ai facut… Fur cativa ptr maine dim.
Dohotariu-Avram Alina says
Tot zic că o sa fac și eu cândva biscuiți, dar nu știu când. Ai tăi sunt fenomenali. Eu aș servi acești biscuiți la micul dejun, lângă ceașca de cafea.
Ramona Alina says
La micul dejun sunt minunati:)
Mihaela Mihalache says
Ce-ar fi mers langa cafeluta mea… Pupici
Daniela says
Trebuie neaparat sa fac si eu saptamina asta biscuiti, poate miine… Ai tai arata minunat, iau vreo doi ca sa-i servesc cu cafeaua de la ora asta… Pupici si o zi minunata sa ai !
Alina Vicu says
Am venit si eu la un “buscuite” delicios! Pup!
Paradis says
Miroase a sarbatoare!Vai de dieta mea :)).Eu déjà ma gindesc la ciocolata de casa:).pup.xoxo
coco says
minunati !
Cristina says
Foarte buni si aromati.
Danutza says
Biscuiti cu aroma de sarbatori Ii adoor 😡
Olguta says
Vad ca am fost in trend cu biscuitii mei cu fulgi de ovaz 😀
Tare frumosi si ai tai. Felicitari!!
Liana10 says
Iau si eu o punga de biscuiti, ca ne plac sa-i rontaim de dimineata pana seara. puup
catkitchen says
Abia astept sa am apuc si eu de copt biscuitei !!! <3
Mitinita MiniChefs says
Ne plac si noua!Frumos blog ai aici,bravo!
Dana says
Uite ca biscuiti cu mere nu am facut. Buna idee!
Irina (Bucataria Irinei) says
Ce bine arata! Sunt fragezi si buni!
Gabriela says
Foarte buni de rontait la cafea!
Giorgia Cooking says
Deliciosi! Imi place mult combinatia!
daniela64 says
Che buoni i tuoi biscotti, perfetti per la colazione e per il the del pomeriggio. Buona serata Daniela.
yaya6 says
buni mere cu scortisoara combiatia cea mai placuta,vreau sa-i incerc
Paula Gafitescu says
Va multumesc mult pentru cuvintele frumoase! Va pup si va doresc o zi mununata!
Rocsy Ciobanu says
Mmm tare buni..Sa ii lasi la Mosu’ pentru diseara:)
Petit Croissant says
Mie nu mi-au iesit cine stie ce … Foarte lipicios aluatul (desi am stors bine merele rase, si aluatul a stat la frigider 1h inainte sa-l fac bilute). Iar copti, mi s-au parut fainosi, grosi, si nu asa gustosi si aromati cum ma asteptam (marul si scortisoara nici nu se simt, numai faina o simt
Florina
Paula Gafitescu says
Florina, imi pare rau ca nu au iesit biscuitii Eu nu am lasat compozitia deloc la frigider, am format biscuitii imediat dupa ce am terminat-o. Apoi..merele intr-adevar nu se simt foarte tare, depinde si cat sunt de aromate, eu am folosit golden. Scortisoara s-a simtit bine la biscuitii mei, noua oricum nu ne place gustul puternic de scortisoara, deci cat s-a simtit a fost numai bine pentru noi…dar ea se mai poate ajusta in functie de preferinte Si aluatul e intr-adevar lipicios, de aceea am si precizat ca se formeaza biscuitii cu mainile umede. Chiar imi pare rau ca nu au iesit bine, noua ne-au placut tare mult biscuitii astia.
Florina says
Nu-i nimic Paula, o sa mai incerc alte retete
Sarbatori Frumoasa!
Florina
eliza says
fulgi de ovaz la pret bun gasiti aici:
http://ameplant.ro/produs.php?id=584
Anonymous says
Super biscuitii! Noi am pus mai multa scortisoara si dispar toti pana scot alta tava…