O reteta de briose cu struguri, parfumata, usor de executat si chiar de post…asta e ceea ce am pregatit eu azi pentru voi. Cine posteste maine, poate sa se rasfete putin cu un dulce fructat. Cei care nu postesc, nici nu-si vor da seama ca au de a face cu un dulce de post.
Ingrediente
270 gr faina
260 ml lapte de soia
80 ml ulei
110 gr zahar brun
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
48 boabe de struguri.
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 18 min.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim tava cu hartiute pentru briose si trecem repede la struguri. Numaram 48 de boabe de struguri – cata precizie!! – adica pentru fiecare briosa vom folosi cate 4 boabe de struguri, la spalam si le lasam la scurs.
Intr-un bol amestecam cu ajutorul unui tel faina cernuta, zaharul, praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu. Separat masuram laptele de soia si uleiul si turnam usor peste amestecul de ingrediente uscate. Amestecam folosindu-ne de tel pana la omogenizarea compozitiei.
Turnam cate o lingura de compozitie in fiecare forma, punem 4 boabe de struguri si mai completam cu compozitie astfel incat sa umplem 3/4 din capacitatea formei de briosa. Dupa ce am terminat compozitia introducem tava la cuptor si coacem briosele pentru 18-20 de minute. Le scoatem din cuptor si le lasam 10 minute in tava, dupa care putem sa le trasferam pe un platou.
Cand sunt reci le servim cu mare pofta!!Ar fi bine ca boabele de struguri sa fie fara samburi, altfel o sa va dea putin de cap la degustare
Am fost rapida azi, ca si reteta de altfel 😉

Enjoy!!
Ti-au iesit frumusele rau, parca simt miros de struguri :d. Felicitari.
Foarte dragute briosele si super prezentarea. Imi plac tare mult cosuletele de hartie. Eu nu gasesc decat simple, albe.
superbeeee nu incape indoiala, o sa stau toata ziua cu gandul la ele
Buna Paula.Minunate briosele,ca tot ce faci.Imi plac foarte mult torturile tale,sunt pasionata de torturi si o ciocolatoasa.In curand e ziua mea.Vreau sa fac un tort de ciocolata,dar vreau sa contina si o crema de vanilie.Ce imi recomanzi?Multumesc anticipat.
Arata tare bine! Serversc si eu una la cafea 😉
Pup!
La cum arata,tare bune trebuie sa fie,yamii!
Tare frumusele sunt… si de sezon. Felicitari!!
Un dulce de post minunat!
mama mia , ce poze reusite…….iar briosele, arata intr-un mare fel !
mi-ai facut pofta!
pup!
Vreau si eu o briosa mica, ca sint tare cumintica… Si cu struguri,,, yamiii.
Iubita, daca te rog sa lasi un mesaj la Alina http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ch/ , ma ajuti ?! Scrie-i sa scoata literele alea de la comentarii, ca la mine calculatorul nu le ia, chiar daca le scriu corect… Multumesc anticipat ! Pupici !
am struguri
sper sa am si chef…daca nu…fur una de aici :)))
Un deliciu de sezon!
Pupici
De post sau nu, tare frumoase si gustoase sunt!
Am servit briose si la alta masa :))dar nici pe infuriatele astea nu le refuz!:)
Tare bine arata!! BNici nu par de post si cred ca sunt pufoase si aromate! Pupici!
Aspectul este impecabil! asa cum ne-ai obisnuit:) Chiar gust si eu una, ca tot e post astazi:)
Cat de frumoase sunt!Si cu siguranta sunt si foarte bune si aromate!
Pupici!
Yammy!!!
Poze minunate ca de obicei si o reteta usor de executat!
Ce dragalase sunt …
Foarte frumoase au iesit si desigur ca tare delicioase!!!Yummy!Pupici!
Anamaria draga, multumesc frumos! Pupici
Cristina draga, ma bucur mult ca-ti plac! Eu oriunde vad hartiute dintr-astea iau cate un set
De obicei la gasesc la hipermarketuri. Pupici!
Catau draga, multumesc frumos!! Pup
Gabriela draga, iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Cat despre tort, pot sa-ti spun ca imi place foarte mult cum se comporta blatul de aici:
http://enjoydessert.blogspot.ro/2012/07/blueberry-black-white-chocolate-cake.html
apoi cel de aici:
http://enjoydessert.blogspot.ro/2012/06/chocolate-strawberry-buttercream-cake.html
Daca vrei sa faci o crema de vanilie iti recomand o crema simpla si buna: 1 cana de lapte se pune pe foc cu 2 linguri zahar si semintele unei pastai de vanilie, se incalzeste foarte bine. 3 galbenusuri se freaca bine cu 2 linguri amidon, ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna usor laptele fierbinte peste galbenusuri amestecandu-se energic ca sa nu se tranforme in omleta, iar apoi se tranfera toata compozitia intr-un vas pe foc mare, amestecand incontinuu cam 2-3 minute pana se ingroasa. Se lasa la racit, si e delicioasa 😉
Frumusele si delicioase:)
Ce bine arata si ce bune sunt! Chiar azi ma gandeam sa fac si eu ceva cu struguri, dar in final am facut cu pere si gutui
. Pup
Ce frumos au crescut!
Cat de bine arata, as manca si eu una.Mi-ai facut o mare pofta de struguri de tara:(.N-am mai mancat de ceva ani.
Alina, ma bucur ca-ti plac! Pupicei
Mirela, multumesc frumos! Pup
Ce bine crescute sunt !!!! 😉 La combinatia cu struguri nu m-am gandit pana sa le vad la tine !!!
Olguta, multumesc frumos!
Irina, asa este…multumesc! Pupici
Ela, ma bucur mult ca-ti plac! Pup
Daniela, ma bucur mult ca-ti place briosele! Am rezolvat si cu problema cu Alina! Pupici
Coco, daca nu…si strugurii sunt tare buni 😉
Flory, multumesc! Pup
Simo, multumesc frumos!
Adina, ma bucur mult ca-ti plac! pup
Adela au fost extrem de bune, nici la gust nu ai fi zis ca sunt de post!
Truedelights, multumesc frumos pentru aprecieri! Pupici
Diamar,chiar asa au fost, extrem de aromate! Pupici
Cristina, multumesc!
Any, multumesc frumos! Pup
Dorina, ma bucur ca-ti plac! Pup
Licuta, multumesc frumos! Te pup
Ramona, ma bucur ca-ti plac! pup
Timea, si combinatia ta e grozava! Facem schimb?
Rocsi, asa este…au crescut fara jena 😛
Johanna, ma bucur ca-ti plac! Si eu ador parfumul strugurilor de tara…e super!
Magdam sunt delicioase!! Eu ma bucur ca le-am incercat asa 😉
Ce bine ca sunt de post. Minunat arata.
Weekend placut.
Carol, ma bucur mult ca-ti plac! Pupicei!