O reteta super buna care vine ca raspuns la provocarea Bucatar curajos data luna aceasta de Ioana prin alegerea acestui delicios brownie cu menta. Pentru ca mai aveam eu pe blog o reteta de brownies cu menta m-am gandit sa-i schimb putin infatisarea si denumirea
Si uite asa am ajuns la ‘brownie cupcakes cu menta si capsune.

Cum adica ‘brownie cupcakes’? Stiu ca suna ciudat dar am o explicatie foarte buna pentru aceasta denumire. Am facut brownies in forma de cupcakes, am adaugat un topping delicios de frisca, apoi sos de ciocolata si capsune. Asadar au rezultat niste cupcakes delicioase cu blat de brownie, ciocolatoase cum imi plac mie 😉
Ingrediente
85 gr unt
80 gr cioco cu menta
80 gr zahar brun
1 ou
2 linguri crema whisky
75 gr faina
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
capsune
Sos
50 gr ciocolata neagra cu menta
2 linguri smantana grasa
Decor
100 ml smantana pentru frisca
1/2 lingurita zahar pudra vanilat
Capsune
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 25-30 min. Nr. portii: 9
Eu am injumatatit cantitatile pentru brownie din reteta Ioanei si am schimbat sosul de menta. Sper sa nu fie cu suparare 

Untul il topim impreuna cu ciocolata la foc mic. Oul il mixam usor cu zaharul si crema de whisky. Separat amestecam faina cu praful de copt si cu sarea.
Punem oul peste ciocolata topita si amestecam bine – un tel este suficient pentru aceasta operatiune. Adaugam si faina si incorporam usor.
Pregatim 9 forme de cupcakes – eu am avut inimioare si floricele din silicon, sunt foarte bucuroasa de achizitionarea lor!!!
Distribuim uniform compozitia in formele de cupcakes, si in mijlocul fiecareia punem o capsuna.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade, cand este incins introducem tava si coacem cupcakes pentru 25-30 de minute, nu mai mult pentru ca se usuca prea tare.
Pentru sos topim la foc mic ciocolata cu menta impreuna cu smantana. Omogenizam si apoi trecem la frisca, pe care o batem usor (nu bat) cat sa prinda consistenta impreuna cu zaharul vanilat.
Datorita capsunelor, aceste cupcakes vor iesi cu un mic gol in mijloc, dar stiti ce m-a bucurat treaba asta!?? Am zis ca au iesit perfect, adancitura din mijloc e numai buna pentru a fi umpluta cu sos din belsug. Si asa a si fost.
Umplem fiecare cupcake cu sos, turnam mai mult ca sa cada si pe laterale, punem cate o lingurita de frisca si ornam cu capsune – congelate au fost ale mele.
A doua zi au fost si mai bune. Sosul s-a intarit, si s-a transformat intr-o crema delicioasa!!! Cat de bune au fost? Super bune, ca le-as fi putut manca pe toate odata.
Enjoy!!!
Minunate!!!! Pupici
Ai facut niste mici comori aici. Capsuna cu motul de frisca si sosul de ciocolata sunt o combinatie delicioasa pentru micutele brownies. Multumim pentru reteta.
Ciocolata cu menta este preferata sotului meu.
Reteta ta sint sigura ca i-ar fi pe plac.
Ca urmare, sigur voi executa curind niste brownie cu menta.
Delicioase si faorte frumoase. Tot capsuni am pus si eu, doar la decor. Pupici draga mea!
Ce bune trebuie sa fie!!!
Tare frumusele sunt!!!
Arata tare bine si cred ca sunt tare bune. Nu am gatit pana acum brownies, dar este vreme 😀
COMBINATIA PERFECTA!!!!YAMII!!PUPP!!
Arata atat de bine si gustul pe placul meu!
Sunt minunate!!!
Yummy! Arata delicios!
Cat de frumoase sunt.. Minunate!!!
Azi toata lumea a facut browie !
Sa tot papi asemenea bunatati!Pup
minunate aceste comori
capsuna fiind diamantul 😉
Pupici
O combinatie de zile mari !!! O ador ! <3
Arata grozav,foarte buna ideea! :*
Cat sunt de frumoase!
Ce frumoase si bune sunt! Vreau si eu doua buc.
Apetisante!hmmm .
Ce bine ti-au iesit sub forma de cupcakes. Sunt delicioase din poze, in realitate nici nu ma gandesc cum au fost! Si imi place mult cum faci si pozele. Pupici
Sunt superbe si cred ca au un gust grozav. As avea si eu o intrebare: unde gasesc crema de whisky? Sau cum se prepara?Multumesc
Buna Irina, ma bucur mult ca-ti plac. Crema de whiskey se gaseste in orice magazin de bauturi sau la hipermarket. Poti sa cumperi Bailey’s si e perfect.