Iata ca ajung si cu reteta pentru provocarea secreta a lunii ianuarie. Am intarziat si eu putin, dar…adevarul este ca m-am tot gandit daca sa o postez sau nu pentru ca nu sunt deloc multumita de poze, si nu glumesc cand spun asta.
Dar pana la urma m-am hotarat sa o fac nu doar pentru a nu lasa pe cineva pe din-afara ci si pentru faptul ca a fost o reteta tare buna, grozav de buna. Aromata si usor de facut merge bine atat proaspata cat si in zilele ce urmeaza (in caz ca mai ramane ceva). Pentru asta trebuie sa-i multumesc lui Rox care are un blog extrem de dragut de unde am luat aceasta delicioasa friptura. Este un blog nu doar cu retete de mancare ci cu multe articole folositoare si va invit sa-l descoperiti.
Ingrediente
1 kg piept de pui
o lingura ulei
300 ml lapte
50 gr unt + extra pentru uns
10 catei de usturoi
sare
piper
Timp de preparare: 10 min. Timp de coacere: 1 ora 20 min.
Am incercat sa respect ingredientele de acolo. Le-am respectat, doar ca am adaptat cantitatile in functie de ce aveam eu disponibil, si pe langa acest lucru am mai redus din cantitatea de unt. Spersa nu fie cu suparare
Asadar…luam pieptul de pui si il taiem bucati potrivite – cam pentru o portie.
Incingem o tigaie cu ulei cu tot, si calim bucatile de pui pe toate partile pana cand se rumenesc frumos. Preincalzim cuptorul la 180-190 de grade.
Ungem cu unt o forma termorezistenta apoi asezam frumos bucatile de piept de pui. Deasupra turnam laptele si punem bucatile de unt si usturoiul curatat si injumatatit.
Punem puiul la cuptor si-l coacem cate 40 de minute pe fiecare parte. Eu l-am lasat mai mut decat Rox pentru ca am folosit pui de casa, si se coace mai greu.
Rezultatul a fost extrem de bun si cu toate ca a fost pui de casa, a fost bine facut. Merge de minune servit langa paste, mamaliguta sau o portie de cartofi…pe care sa le/ii stropim bine cu sos.
Multumesc Rox de reteta, a fost delicioasa!
Cristina says
Cred ca este tare buna! Voi incerca si eu!
adnia says
tare buna combinatia!
Rita Oarga says
Cred ca suntem prea exigente cu noi insine. Am si eu cateva retete care asteapta poze mai frumoase. Ultima ta poza, de exemplu, e chiar frumoasa. Ai facut foarte bine ca ai publicat reteta. Ar fi fost pacat sa n-o avem si noi. Trebuie sa fie delicioasa carnita asta.
Sa ai o duminica frumoasa!
Alina Vicu says
Mai pune un tacam ca vin la masa, la asa bunatate n-am cum sa rezist. Pup!
Mihaela - mykyduta says
Interesanta combinatie!!!
Te pup!
Kyra says
Perfectiune!
Aspect, aroma, gust, toate = perfectiune.
Haplea says
Ce frageda trebuie sa fie carnea!!!Yumyy
GelaDumi says
Are tot ce-i trebuie ca sa te puna la poftit si cu reteta in mana sa pleci direct la pregatit, ca lins monitoru’ nu tine de foame, din pacate! :)))))))))))
Top Cuisine avec Lavi says
Vai de mine ce deliciu ai gatit aici!
Laura Nechita says
Paula, este senzationala combinatia, cred ca a iesit foarte frageda carnita. Arata si bine tare;)
Mda, poza nu e prea buna :P:P:P
dar acceptam sa servim si in conditiile astea :))))
pupici piticului 😉
Micuta bucatarie says
Chiar daca tu nu esti multumita de poze, mie mi se pare ca arata tare bine. Asa ca sunt sigura ca ai convins pe multi dintre noi sa incerce reteta. Te pup!
Craita says
Cred ca a fost senzational puiul!
Paula Gafitescu says
Ma bucur ca va place, intr-adevar carnea a fost frageda si aromata. Eu sigur am s-o mai prestez Va pup!