Comments
Trackbacks
-
[…] Aluat 130 gr faina 50 gr unt 40 gr zahar pudra 1 ou 1 praf sare Crema de ciocolata 3 galbenusuri 80 gr zahar brun + 2 linguri 50 ml lapte 80 gr ciocolata neagra 100 gr unt Bezea de nuci 3 albusuri 120 gr zahar alb fin 100 gr nuci Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 25 min. Pentru aluat: Faina o cernem intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si punem untul taiat cubulete, zaharul pudra si sarea. Amestecam pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam si oul si framantam putin (nu exageram cu framantatul) pana la omogenizare. Dam aluatul la rece pentru o ora. Intre timp pregatim 6 forme mici de tarta, pe care le vom unge bine cu unt. O sa mai avem nevoie si de hartie de copt si de boabe de fasole. Dupa ce aluatul a stat la rece il intindem intr-o foaie subtire de 2 mm si decupam cercuri cu diametru putin mai mare decat formele de tarta. Aranjam aluatul frumos in forme, il intepam din loc in loc cu furculita si deasupra punem hartie de copt si boabe de fasole. Punem tartele cu tot cu hartia de copt si boabele de fasole la frigider pentru 20 de minute. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem tartele timp de 20 de minute. Dupa 15 minute le scoatem din cuptor si renuntam la hartia de copt si boabele de fasole, apoi le reintroducem in cuptor pentru 5 minute timp in care se vor rumeni usor. Lasam tartele sa se raceasca complet, apoi le scoatem din forma. Pentru crema punem laptele pe foc mic-mic impreuna cu 2 linguri de zahar. Galbenusurile le frecam spuma cu restul de 80 gr de zahar. Adaugam laptele fierbinte peste galbenusuri si amestecam bine de tot. Punem crema de galbenusuri pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroase. Crema nu trebuie neaparat sa fiarba, important este ca focul sa fie mic sa permita cremei sa sa ingroase. Cand crema s-a ingrosat punem si ciocolata rupta bucati apoi omogenizam. Luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete. Omogenizam. Umplem pe jumatate fiecare forma de tarta cu crema de ciocolata. Le dam la rece apoi trecem la bezea. Nucile le punem la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade. Dupa ce s-au racit le frecam usor ca sa scapam de coaja, apoi le macinam. Albusurile (la temperatura camerei) le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam cate o lingura de zahar si mixam bine pana cand zaharul e topit, abia pe urma adaugam urmatoarea lingura de zahar. La final incorporam usor si nuca macinata, cu ajutorul unei spatule – fara mixer de data asta. Peste ciocolata punem cate o portie generoasa de bezea, ii dam forma dorita apoi introducem tartele la cuptor, la foc mediu, pe nivelul cel mai de sus, timp de 5-7 minute, pana se rumenesc usor. Se dau la rece, si apoi se pot consuma in orice moment al zilei…cand e pofta mai mare. Sursa: enjoy-desert […]
Nu-ți face probleme, Paula. Eu nu postesc așa că pot să mănânc una.
Alina, atunci e ok
Buuune tarte!
Cit despre post….
Kyra, ma bucur ca-ti plac
Nici eu nu postesc,asa ca nu stiu cu ce mai ramai,,,,ca ma abonez si eu!!!
Mirela, nu e problema…ca mai fac daca nu-mi mai ramane nici una 😛
Ioiii ce deliciosenii..Super bunatati ne-ai adus..Seara frumoasa!
Rocsy, ma bucur mult ca-ti plac! :*
Trecuta la favorite. Dupa pasti neparata sa fac si eu. Ce pofta mi-ai facut
Carol, sunt tare bune…chiar trebuie sa le incerci 😉
poza cu sectiunea e interzisa pofticiosilor! arata mult prea delicios!
Alina, cam asa este :))
Bune de tot!
Paula, mi-am schimbat adresa blogului , acum este retete-vechi-si-noi.blogspot.ro te rog mult sa schimbi la tine in blogroll. Multumesc!
Oana, multumesc! Am schimbat si eu
Ma servesc cu una pentru cafea :)))
Mandala, ma bucur 😉
Ce bine mai pot sa arate!
Paula, te rog schimba numele blogului meu http://caietul-cu-retete.blogspot.ro/
in http://retete-vechi-si-noi.blogspot.ro/ prima adresa nu mai exista.
Multumesc mult!
Post, nepost, tartele astea sunt delicioase si arata minunat. Duminica frumoasa iti doresc!
Rita, ma bcuur mult ca-ti plac. Au fost mai mult decat delicioase…nu ma puteam satura de ele :)) Te pup
Vai cum arataaaa sectiunea aia!?! Imi ploua in guraaa!
Pupici
Simo, ma bucur ca-ti plac! Pup
Avand in vedere cat de mult imi plac bezelele cu nuca, dar si ciocolata ce pot sa mai zic?! Exceptional, Paula. Sper doar sa am vreme in viata asta sa fac toate retetele frumoase pe care mi le-am propus sa le incerc. sper…
O dupa-masa placuta.
Corina, crede-ma ca si eu mi-as dori sa fac o multime de reteta, numai timp sa am – dupa cum ai zis si tu
O zi frumoasa!
Sectiunea aia ma omoara, arata super-apetisant!Pupici
Multumesc mult Flory! Pup
Superbe ti-au iesit. Sectiunea e periculoasa rau de tot.
Cristina, multumesc mult
Mortale!!!
Ramona, ma bucur ca-ti plac!
ce bune sunt tartele tale!!!
Diana, asa este 😉 pe cuvant
waw, arata minunat!
cat despre gust, nu ma pot pronunta – pana nu pap una 😉
Pupici
Mihaela, dupa ce le gusti n-o sa te mai poti opri
Pup
Pauala arata minunat! Sunt sigura ca si gustul este pe masura!
Ce frumoase sunt!!!
Ma gandeam la ceva de gen pentru concursul de pe bucataras, dar numa’ sa fac rost de branzica miez de lapte ;;).
arata criminallll de bine, mi-ai facut o poftaaaaaa!!
Sfiziossime le tue tortine. Un abbraccio, buona giornata Daniela.
Mi-am cumparat forme pentru mini tarte SPECIAL pentru aceasta reteta. Dar mereu se ivea ceva si nu le faceam, ba nu aveam nuci, ba nu aveam ciocolata. Si ieri mi-am luat inima in dinti si le-am facut, cu toate ca nu aveam nuci (asa ca am pus alune de padure). O minunatie. La inceput am avut impresia ca cei 50 ml de lapt pentru crema sunt insuficienti, asa ca am pus mai mult. crema a iesit ok, dar erau suficienti cei 50 ml mentionati de tine. Sotul meu a pus stapanire pe aceste mini tarte delicioase
Daaa, sunt tartele mele preferate. E greu sa te abtii in preajma lor. Ma bucur ca le-ai incercat. Sa va fie de bine!
Cate buc. iasa dintr-o portie? Nu stiu daca a fost specificat pe undeva, poate mi-a scapat. Iertati!
Buna Denisa. Asa cum e specificat si in reteta, ies 6 portii
Zi frumoasa!