La multi ani tuturor femeilor!! La multi ani mami!!
Azi este o zi speciala, unica in an, o zi de sarbatoare dedicata femeii. Luna martie este o luna minunata, o luna in care venirea primaverii ne lumineaza sufletul, ne descarca de norii negri (albi) ai iernii si ne aduce pe toti la viata. Este o luna in care celebram martisorul, cu lunga si trainica lui poveste…si pe langa toate acestea mai este si luna in care celebram ziua femeii.
Dragele mele eu va doresc tot binele din lume, sa fiti fericite si iubite…sa fiti sanatoase si sa va bucurati de cei dragi din viata voastra si…sa le oferiti tot ce aveti mai bun!
Pentru voi am facut special aceste tortulete pline de ciocolata si ganduri bune.
Blat
2 oua
2 linguri faina
2 linguri zahar
1 praf sare
1 lingurita esenta de vanilie
Mousse de ciocolata
200 gr ciocolata neagra 70% cacao
500 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
10 gr gelatina
2-3 linguri rom
3 linguri nuca macinata
Crema de visine
100 gr visine congelate
2 linguri zahar
2 linguri amidon
Decor
100 gr ciocolata alba
2 linguri smantana
100 gr ciocolata neagra 70%
4 linguri smantana
inimioare colorate de zahar
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 6
Cand am facut aceste tortulete am fost clar inspirata de tortul cu mousse de ciocolata care ne-a placut mult, dar mult de tot! Si cum eu sunt fan ciocolata, si pe langa astea sunt fan si mousse, am ales aceasta combinatie la care am adaugat un plus de savoare: nuca si rom. Mmmm, o nebunie.
Pentru blat pregatim o tava de copt de dimensiuni 20/30 cm. O ungem cu unt si o tapetam cu faina. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine pana la topirea completa si abia apoi adaugam urmatoarea lingura. Adaugam galbenusurile si esenta de vanilie si incorporam usor. Faina o incorporam in blat cu miscari usoare de jos in sus. Punem coca in tava si nivelam, apoi introducem tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea dupa 20, daca nu iese curata mai lasam 5 minute. Scoatem usor blatul din tava si-l lasam la racit.
Punem visinele pe foc, asa inghetate cum sunt, adaugam zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Amidonul il desfacem cu 1-2 linguri din sucul lasat de visine, si-l punem apoi peste ele. O mai lasam pe foc cateva minute (nu vor fi multe) pana se ingroasa, apoi dam la rece.
Pentru mousse-ul de ciocolata topim ciocolata neagra pe foc mic impreuna cu 200 ml smantana pentru frisca. Gelatina o punem la inmuiat in 3 linguri de rom rece, o lasam asa 5 minute apoi o adaugam peste crema de ciocolata si mixam bine. Incorporam usor si nuca macinata si o dam din nou la rece.
Mixam restul de smantana cu cele doua linguri de zahar pudra pana obtinem o frisca intarita bine. Incorporam frisca in crema de ciocolata racita cu miscari usoare de jos in sus.
Din blatul de tort taiem cercuri/inimioare de diametru maxim 10cm. Formele mele au dimensiunea de 7.5cm. Vor rezulta 6 portii.
Daca nu aveti 6 forme, va trebui sa le asamblati pe rand. Ca sa le raciti mai repede – si aici ma refer in special la mousse – si sa le puteti refolosi mai repede, puteti sa le dati jumatate de ora la congelator. Asta sigur va face asteptarea mai putin lunga 😉
Lasam blatul in forma de prezentare, peste el puneti cate o lingura din crema de visine. Umpleti apoi formele cu mousse de ciocolata si le dati la rece, sau la congelator daca trebuie refolosite.
Ca sa scoateti tortuletele din forma, le impingeti usor in sus si vor iesi aproape de bunavoie.
Pentru decor topim ciocolata alba la bain marie impreuna cu smantana – sa fie dintr-aia grasa si dulce. La fel procedam si cu ciocolata neagra.
Turnam ciocolata alba peste tortulete care fiind mai moale se va prelinge pe laterale. Dam putin la rece tortuletele ca sa se intareasca ciocolata alba.
Cu ciocolata neagra ne putem juca cum vrem, putem sa procedam la fel cu cea alba, sau putem sa o punem doar deasupra tortuletelor.
Decoram cu inimioare colorate de zahar – nu este obligatoriu – dar eu am vrut sa ma joc putin
Sa aveti un 8 Martie fericit!!
La multi ani mama!!!
Cu aceste mici creatii particip la Provocarea Dulce Romanie a lunii martie, pe care o gazduiesc chiar eu.
Top Cuisine avec Lavi says
Doamne, cum poate sa arate! Senzational!
Paula Gafitescu says
Lavi, multumesc mult! Pup
Anonymous says
Nici nu stiu ce sa zic.Mi-a placut mult.
Buburuza Bubu says
Asa tortulete sa tot primesc de 8 martie si spun ADIO la dieta Iti Doresc multa sanatate si un 8 Martie mirific! pup
Paula Gafitescu says
Loredana :)) Ma bucur ca-ti plac si-ti urez o zi minunata + La multi ani!!
Anonymous says
O primavara minunata si fericita sa ai, despre tortulete nu am cuvinte, cum am mai spus le visez ,super frumos pup.Gabriela.
Paula Gafitescu says
Gabriela, iti multumesc mult!! O zi frumoasa si La multi ani!! Pup
mandala says
La multi ani!!
Anca B. says
O combinatie de vis! La multi ani, Paula, sa fi sanatoasa si iubita si sa ai parte numai de realizari! Pup!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Anca, la fel ioti doresc si eu tie! Pup
Alina Vicu says
Superbe tortuletele!
La multi ani, Paula, sa ai o zi frumoasa ca tine! Pupici!
Liana@Transylvanian Kitchen says
Faci niste deserturi fenomenale! Te admir
La multi ani de 8 Martie!
Timea says
Arata minunat!!! La multi ani draga mea!
Cristina says
La multi ani, Paula!! Suberbe torturile tale! Te pup!
mirela says
Foarte bune trebuie sa fie!!!!La multi ani!!!!Te pupp!!
liana says
La multi ani! Si pofta buna la minunatele tortulete
Alex says
Oh, yummy! E pur si simplu delicios!
La multi ani !!!
Gabriela says
La multi ani, Paula! Tortuletele arata superb!
Simona says
Pai se putea sa stai tu cuminte?! Bine ca m-ai facut sa mor aici de pofta… 😛
La Multi Ani scumpa mea doamna frumoasa si harnica!! O primavara superba ca tine, iti doresc!
Pupici
Dohotariu-Avram Alina says
La multi ani, Paula!
Oana D. says
Micutze si delicioase, numai bune de gustat la o petrecere ad-hoc ! O zi senina si plina de surprize frumoase iti doresc!
Kadia Yusupova says
Uau! Ce frumoase sunt! La multi ani de 8 martie
Ramona Alina says
Sunt mortale!yummy scrummy
Craita says
Blogul tau este o lume de poveste! Cand intru aici imi aduc aminte de copilarie cand ma imaginam mancand din tot felul de deserturi divine si imposibil de gasit si gatit.La multi ani de 8 martie!
Rocsy Ciobanu says
La multi ani si o primavara frumoasa.Minunate tortulete.Pup!
Rita Oarga says
Vad ca sunt ultima pe ziua de astazi. Nu-i nimic, bine ca am ajuns sa studiez minitortuletele tale. Sunt incantatoare. Ce frumos petrecem noi! Avem de toate daca suntem harnice. :)))
Iti doresc multa fericire si sanatate.
La multi ani!
speranta says
LA multi ani!!!O primavara frumoasa…pupici
Nu am cuvinte felicitari.
Mihaela Mihalache says
waw, felicitari pentru idee 😉 arata minunat.
La multi ani! Pupici
Camy Sweet says
La multi ani fericiti draga mea iar primavara aceasta sa te invaluie numai cu bucurii!Cat despre tortulete sunt nemaipomenite,arata atat de ispititor incat merita incercate.Felicitarile mele!
Brindusa Scheaua says
Buna Paula. Te invit cu mare drag la concursul de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii ’20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de “Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate”. Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html
O pimavara frumoasa sa ai!
Danutza says
Wow, super minunatii dulci
Carol says
Mereu I enjoy sa iti citesc postarile. Esti minunata.