Pistachio Whopie Pie – este un desert cu specific american care poate fi incadrat la mai multe categorii, cum ar fi: fursec, placinta sau prajitura. Eu am ales sa le traduc ca si fursecuri, pentru ca nu mi se pare ca aduc prea mult a placinte, sau prajituri:P Dar putem la fel de bine sa le zicem prajituri cu crema, sau placintele cu crema si fistic :))) Alegeti voi varianta care va place mai mult.
Whopie Pies
1 ou mare
110 gr zahar brun
125 gr iaurt
25 ml lapte
1 lingurita esenta de vanilie
70 gr unt gras
275 gr faina
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
60 gr fistic macinat
Crema
200 gr marshmallows
50 gr unt
50 gr zahar
200 gr crema de branza
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 20-26 min.
Dupa ce ne-am asigurat ca avem ingredientele la temperatura camerei ne apucam de treaba. Mixam bine de tot (la viteza medie) oul cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam iaurtul si laptele si mixam in continuare la viteza mica pana la omogenizare. Adaugam esenta de vanilie si untul topit (si racorit usor) apoi mixam din nou.
Separat amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt si le adaugam peste compozitia lichida, mixand la viteza mica pana la incorporarea completa. Adaugam fisticul macinat si acum putem renunta la mixer. Luam o spatula si amestecam usor ca sa distribuim uniform fisiticul in compozitie.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade si pregatim o tava mare cu hartie de copt. Punem cate o lingura plina bine de compozitie incercand sa-i dam o forma rotunda. Lasam spatiu intre prajiturele cam de 2-3 cm.
Coacem fursecurile timp de 10-13 minute sau pana cand prind o culoare usor aurie. Le scoatem din cuptor pe un gratar si le lasam acolo pana la racirea completa. Vor iesi doua tavi de fursecuri.
Pentru umplutura e simplu, daca nu va incumetati sa faceti marshmallows acasa 😛
Punem 200gr de marshmallows intr-o oala pe foc mic si le lasam acolo pana la topirea completa. Dam compozitia la rece.
Untul il mixam bine cu zaharul, apoi adaugam crema de branza in reprize si mixam pana se omogenizeaza complet. Peste crema de branza adaugam marshmallow amestecand usor cu o spatula. Dam crema la rece pentru jumatate de ora.
Punem crema pe baza unei fursec, apoi acoperim cu alt fursec formand un fel de biscuite Sunt foarte bune alaturi de o cana de ceai, alaturi de cafeaua de dimineata…sau o cana mare de cacao cu lapte (cum imi place mie)
Enjoy!
coco says
fursec , placinta , prajitura…io acuma ce-ti cer ? ca vreau…
Cristina says
Foarte dragalase .
Eniko Ostafi says
Mmmm ce apetisante sunt. au iesit faine rau 😉
am sa incerc reteta
un salut
Anonymous says
Ce frumusele stau ele la poza,sa le spunem bijuteri micute.pup Gabriela
Anonymous says
wow!! chiar aveam niste marshmallows si nu stiam ce sa fac cu ele, le dadeam de colo colo.. multumim pentru idee!
simona
Gabriela says
Fistic si marshmallow? Trebuie sa fie bune!
mandala says
Ce bine arata !
adnia says
si eu as zice ca sunt fursecuri, mai degraba!
Alina Vicu says
Tare frumoase! Iau una ca sa imi incarc bateriile.
Pup
Mihaela Mihalache says
scumpe foc! portia este doar de 2 :(, ar fi mers dublu 😉 Pupici
Lilly says
Si mie imi plac woopie pies-urile.Trebuie sa incerc si eu crema asta de marshmallow.
Liana@Transylvanian Kitchen says
Cred că sunt tare bune!
Dar oare unde ai găsit marshmallows?
Te pup
pansy says
Interesanta reteta.Cred ca au o aroma grozava de la fistic.N-am folosit niciodata marshmallow.Asta pare ca e in loc de gelatina, sau ma insel eu ?
Nicoleta - Agenda di Nico says
Delicioase ..ador fisticul!
o zi buna..pa!
Top Cuisine avec Lavi says
O reteta foarte interesanta!
Rocsy Ciobanu says
Nu stiu de ce, dar cred ca se topesc in gura.Bravo!
FLORY says
Interesante fursecurile tale si imi place mult si crema!De incercat!Pupici
Claudia Mic says
Crema cred ca e foarte buna, am citit ingredientele si mi-am imaginat…
Rezultatul final e super ca de obicei!
Adina says
Ma omori cu delicioseniile astea!:)
Eniko Ostafi says
Buna, a venit randul lor..fursecurile le am in cuptor, ultim tava, marshmallow pe foc si untul deja amestecat cu zahar si branza…cand sunt gata umplute, fac poze si pun pe blogg
Eniko Ostafi says
primele fursecuri au iesit cam mari, cu toate ca am pus cu lg mica hehe, si marshmallow, este prima data ca folosesc,pentru o crema, este extraordinar de delicioasa, dar dificil de manevrat..la a doua incercare imi va fi mai usor..sper
Paula Gafitescu says
Eniko, intr-adevar crema de marshmallow este mai lipicioasa, eu m-am amuzat putin 😛 Oricum nu e de speriat, asa e ea. Fursecurile ies mari, ca niste prajituri in toata regula Asa e si forma lor originala, mari…insa noi le putem adapta dupa bunul plac 😉 Abia astept sa vad cum ti-au iesit
Anca Lasan says
Am incercat reteta , foarte bune sunt merci … am pus niste poze pe blog la mine , te invit sa te uiti super delicioase si au trecut foarte repede